Szemvizsgálat

A szemüvegkészítés első és egyik legfontosabb lépése, hogy legyen egy pontos vizsgálati eredményünk. Ezért látásunk évenkénti ellenőriztetése legalább olyan fontos, mint más egyéb betegségek megelőzésére igénybe vett szűrővizsgálatok. A látás romlása legritkább esetben hirtelen bekövetkező esemény – ha ilyet tapasztal, azonnal keressen fel szakintézményt –, általában viszonylag lassan kialakuló folyamat. Így sokszor már csak a vizsgálat során szembesülünk azzal, mennyivel jobb is lehetne a látásunk.

A rendszeres látásellenőrzés, az egyéb egészségügyi szűrésekhez hasonlóan azért fontos, mert mielőbb kiderülnek az elváltozások, annál jobban kezelhetőek. Kevesen tudják ugyanis, hogy a szemvizsgálat nem csupán a látás ellenőrzésre szolgál, hanem segíthet más betegségek feltárásában is (pl.: szürkehályog, zöldhályog, magas vérnyomás, cukorbetegség).

Üzleteinkben felkészült szakemberekhez fordulhat látásproblémáival. Készséggel állunk rendelkezésére, ha úgy érzi, panasza van a látásával kapcsolatban. Kollégáinkkal együtt megtaláljuk az Önnek legmegfelelőbb megoldást látásproblémája orvoslására.

A Vision Expressnél végzett szemvizsgálat két részből áll. Egyrészt computeres szemvizsgálatból, ahol a legmodernebb eszközök segítségével állapítjuk meg a dioptria meghatározásához szükséges alap adatokat, majd a hagyományos próbaszemüveges módszerrel választják ki az Önnek legoptimálisabb dioptriát. Szakembereink ezt követően javaslatot tesznek Önnek a megfelelő látásjavító eszköz kiválasztására, legyen szó akár szemüvegről, akár kontaktlencséről. A vizsgálati eredményeinkre MINDEN ESETBEN garanciát vállalunk.

A szemvizsgálat lépései:

  1. Először felmérjük a látással kapcsolatos panaszokat
  2. Computer segítségével megállapítjuk a fénytörési hibákat
  3. Megmérjük a pupillák közötti távoli és közeli távolságot az optikailag helyes és Önre szabott szemüveg elkészítése érdekében
  4. Az igényeknek megfelelően meghatározzuk a távoli, közeli és igény szerint a speciális tevékenységekhez használt szemüveg adatokat
  5. Ellenőrizzük a szemmozgató izmok működését
  6. Megvizsgáljuk a szemlencse, a szaruhártya és a kötőhártya állapotát is
  7. Szemfenék vizsgálat
  8. Ha szeretné kipróbálni a kontaktlencse viselést, akkor erre is lehetőséget biztosítunk Önnek

A látásvizsgálat minden üzletünkben elérhető. Ha időbeosztása nem teszi lehetővé, hogy hét közben keressen fel minket, mi hétvégén is állunk rendelkezésére a bevásárlóközpontokban lévő üzleteinkben.

Speciális szűrővizsgálati lehetőség: Szemnyomás mérés

Ez egy fájdalommentes néhány percet igénybe vevő vizsgálat, melyet két üzletünkben is biztosítunk.
A megemelkedett szemnyomás érték az első tünete lehet a zöldhályog nevű szembetegségnek. Ezért nagyon fontos lenne, hogy mindenki, aki elmúlt 40 éves, évente, de legalább 2 évente ellenőriztesse szemnyomását. Ha családjában már előfordult ez a szembetegség, akkor életkortól függetlenül tanácsos ezt a szűrővizsgálatot elvégeztetni.

Város

Utca/Út

Telefon

Nyitva tartás

Hétfő-Péntek

Szombat

Vasárnap

BUDAPEST, V. ker

Múzeum krt. 11.

429-0633

9 - 18.30

9 - 14

Zárva

BUDAPEST, VI. ker

Andrássy út 8.

473-0152

9 - 19

9 - 14

Zárva