Lakatos Márk

Magyarország egyik legismertebb és legnagyobb feltűnést keltő stylistja. 

A Katti Zoób divatháznak dolgozott 8 évig, referenciái közé tartozik a L’Oreal, a Wella, a Schwarzkopf, a Cosmopolitan, a Marie Claire, a Glamour, az Elle, a T-Mobile, a Volkswagen - csak a legnagyobbakat említve -, kétszer is megnyerte a Hungarian Fashion Awards Év Stylistja díját, öltöztetett Megasztárokat, tervezett színházi jelmezeket Budapesten, Szegeden és Nyíregyházán. Számos TV- és rádióműsor szereplője, valamint a Szeretem a testem c. műsor házigazdája, mellyel a Viasat3-nak rekord nézettséget produkált. A Megasztár című műsor első 3 szériájának ruháit ő készítette elő, ekkor figyeltek fel rá, jegyezték meg a nevét, és az általa képviselt jellegzetes Lakatos Márk stílust.

Lakatos Márk cikkei

Szemüvegek arcra szabva - 2. rész

Az előző részben bemutatott négy alapvető arcforma mellett akad még pár kevésbé ismert típus. Nézzük, mi ajánlható a gyémánt, a szív és háromszög alakú arcú hölgyeknek! A példákat ezúttal is Hollywoodból és a popvilágból kölcsönöztük.

Lakatos Márk

Szemüvegek arcra szabva - 1. rész

Ha már keresztbe állnak a szemeid a szemüveg-keresgéléstől, itt az ideje egy kis gyorstalpaló tanfolyamnak! Nézzük meg, milyen arcformához milyen szemüveg illik – a kérdésben ezúttal filmsztárok segítenek eligazodni.

Lakatos Márk

Disco-time szemüvegben

Bulizni általában éjjel szoktunk, ilyenkor pedig nem ajánlott a sötétített lencsék viselése, de azért vannak olyan alkalmak, amikor nem maradhatnak otthon az igazi, Elton Johnt megszégyenítő kincsek sem. Idén szilveszterkor repüljünk vissza a diszkó fénykorába!

Lakatos Márk

Szemüveget ajándékba, vagy ajándékot szemüvegeseknek?

Stylistként mindenképp azt tanácsolom, ha a mindennapi élethez ennyire szorosan kötődő dologgal terveztek megajándékozni valakit, még nagyon közeli családtag vagy barát esetében is csak vele együtt szerezzétek be. Van viszont néhány ötletem kiegészítőkre, amivel meglephetitek szemüveges ismerőseiteket!

Lakatos Márk

Színkavalkád a hóban

Ha már megvan a legtutibb snowboard bakancs, a legvagányabb sapka és a legsikkesebb sál, nézzünk körül a sportszemüvegeknél is. A praktikus szempontokat Attila már kivesézte, lássuk hát, mit érdemes végiggondolni a színválasztás kapcsán!

Lakatos Márk

Sztárok, plasztikkal keretezve

Mindenki máshogy vélekedik a szemüvegekről – van, aki szükséges rossznak érzi, és van, aki büszkén hordja, egyfajta divatcsemegeként, amely megkoronázza az öltözködését, és lehetőséget ad arra, hogy kitűnjön a tömegből. Utóbbira jó példa rengeteg zenész és színész is, akik a napszemüvegek jótékony takarásából előbújva nyíltak meg a világnak, különleges plasztikkereteik által. 

Lakatos Márk

A divatvilág kedvenc szemüvegfazonjai

Szinte minden híresség imidzsének része valamilyen jellegzetes ruhadarab vagy kiegészítő – legyen az óra, cipő, vagy épp egy szemüveg. Nézzünk most néhány olyan példaképet a divatvilágból, akiknek egy pár lencse az elmaradhatatlan kelléke!

Lakatos Márk

Szemüvegben, hidegben - stílusosan!

Nyáron ragaszkodtok a kontaktlencsékhez, télen pedig inkább a keretekre szavaztok? Vagy csak külön fazont, színt tartogattok a hűvösebb időkre? Akárhogy is, egy-két stílustanács sosem jön rosszul, vizsgáljuk hát meg az idei téli trendeket!

Lakatos Márk

Ikonikus korszakok - szemüvegek a 80-as években

A hetvenes évek „antidivat” világa után az emberek elkezdtek a stílusosabb, dizájnosabb dolgok felé fordulni, betörtek a mindennapi életbe az extrém kiegészítők és ruhadarabok. A ’80-as évek divatja és stílusa máig az egyik legemlékezetesebb korszak nem csak a hatalmas válltöméseknek, tűsarkú cipőknek és egekig tupírozott frizuráknak köszönhetően, hanem a fantasztikus szemüvegkreációk miatt is!

Lakatos Márk

Okosabb, szexibb? - Csajok szemüvegben

Sokszor hallottuk már, hogy a szemüveg öltöztet, és rengeteg sztár van, aki nem is hordja minden nap a szemüvegét, hanem szinte extra kiegészítőként alkalmazza például egy sajtótájékoztató, filmvetítés vagy interjú során, amikor komolyabb vagy épp csak kicsit eltérő arcát szeretné megmutatni a közönségnek. Választottam néhány szuper hollywoodi hölgyet, akik nagyon jó kis szemüvegekre bukkantak – vizsgáljuk meg, milyen hatást keltenek keretben! 

Lakatos Márk

Vajon okosabbnak tűnünk a szemüvegtől?

Talán nem is gondolnátok, de a kérdés nagyon összetett! Ha a tényeket nézzük, a szemüvegviselés és a tudás, vagy épp az intelligenciahányados között nincs összefüggés, ennek ellenére több kutatás is kimutatta, hogy a szemüveg, ahogy a teljes stílusunk, meghatározza, mennyire tűnünk értelmesnek, kedvelhetőnek, megbízhatónak, sikeresnek és persze, hogy milyen a személyes vonzerőnk. Nézzünk néhány nagy elmét, akik nem csak előrébb vitték a világot, de szemüvegesen váltak igazán ismertté!

Lakatos Márk

Szemüvegek - művészek szemüvegén át

A szemüvegek, mint ikonikus használati tárgyak, nem csak a divattervezőket ihlették meg, de képzőművészek sokaságát is. Nézzünk meg néhány műalkotást, melyeknek ötletét, vagy épp szerves részét ez a szuper kis kiegészítő adta!

Lakatos Márk

Extrém szemüvegkeretek férfiaknak

Uraim, itt az ideje, hogy különleges kereteket válogassunk Önöknek is: rövid összeállításomban igyekeztem a szokványostól eltérő, de mégis kényelmes, hordható darabokat keresni az őszi szemüvegtrendek legjavából! 

Lakatos Márk

Extrém szemüvegkeretek férfiaknak

Uraim, itt az ideje, hogy különleges kereteket válogassunk Önöknek is: rövid összeállításomban igyekeztem a szokványostól eltérő, de mégis kényelmes, hordható darabokat keresni az őszi szemüvegtrendek legjavából! 

Lakatos Márk

Napszemüveg, mint kiegészítő

A napszemüveg nem szükséges rossz, hanem a stílusunk egyik alappillére, ha megfelelően választjuk ki, a személyiségünkhöz illően. Milyen kiegészítőkkel párosítsuk a tökéletes összhatás érdekében, mire figyeljünk oda, hogy mindig jól nézzünk ki? Íme, a javaslataim!

Lakatos Márk

Napszemüvegek nyári sportokhoz

Miért elmaradhatatlan kellék a jó napszemüveg nyári sportoláshoz? Mert akár vitorlázol, akár biciklizel, akár szörfözöl, a szemeddel navigálsz, ez a legfontosabb érzékszerved. Nagyon kell koncentrálnod egyszerre több dologra, és a vakító napsütés mellett tönkreteheti az élményt még a szemedbe kerülő víz, homok vagy por is. Válassz tehát ügyesen és körültekintően!

Lakatos Márk

Sztárok kedvencei

A napszemüveg közel 100 éves pályafutása alatt rengeteg stílusikont megihletett – vannak sztárok, akiket egy fazonnal azonosítunk, és vannak, akik mindenevők a paparazziktól óvó árnyékolás terén.

Lakatos Márk

Éljenek a party napszemüvegek! 2. rész

A funkció nélküli, de dizájnos és extrém megoldások gyakorlatilag kimeríthetetlenek, így folytatom is a múltkori bejegyzésem témáját. Kivel mással, mint a funkció nélküliség, de a dizájnos és extrém megoldások egyik legnagyobb kedvelőjével, Lady Gagával, aki mindenféle őrületet képes bevállalni, hogy megtartsa pozícióját a sztárvilágban. 

Lakatos Márk

Stílusos árnyékolás

Ahogy a ruhatárunk minden darabja, úgy a napszemüvegünk is árulkodik stílusunkról – az, hogy a klasszikus vonalakat kedveljük vagy extravagáns dizájnokat, az egyszerű díszítéseket vagy a vakító strasszokat éppúgy része a rólunk alkotott első benyomásnak, mint a hajunk vagy a cipőnk. Ha úgy érzed, még nem találtad meg az igazán hozzád illő darabot, jöjjön egy kis útmutató segítségül!

Lakatos Márk

Elton John után szabadon - Éljenek a party napszemüvegek!

A legtöbb parti ’napszemüveg’ csak nevében emlékeztet a szemvédő megoldásra és semmi köze az eredeti funkcióhoz, pusztán egy nagyszabású show kellékei. De vajon hány ilyen fazont hordunk a mai napig is utcai viseletként?

Lakatos Márk

Lencsével lazább a nyár!

Talán nyáron a legnagyobb kihívás szemüvegesnek lenni, de szerencsére mostanra rengeteg opció közül választhatunk, ha szeretnénk felszabadultan szórakozni a hőségben is. A legjobb megoldás erre a kontaktlencse, ami kis macera, viszont annál több előny.

Lakatos Márk

Örök klasszikusok

Talán nem is gondolnátok, hogy a napszemüvegek elterjedése is inkább a sztároknak köszönhető, mint a hasznosságuknak. A XX. század első filmsztárjai előszeretettel viselték a sötétített lencséket miközben rajongóik között suhantak partiról partira. Egyes vélemények szerint elsősorban a vakító kamerák miatt bevörösödött szemüket szerették volna elrejteni, mások szerint a titokzatosság megteremtése volt a cél. Akármi is az igazság, annyi biztos, hogy a 30-as évekre mindenki által elérhetővé és szinte nélkülözhetetlenné váltak a szemvédők. Vessünk egy pillantást az elmúlt évszázad legismertebb fazonjaira!

Lakatos Márk

Védd magad!

„Ne nézz a napba, mert megvakulsz!” Ugye, hányszor hallottuk ezt a figyelmeztetést gyerekként az aggódó szülőktől? És bizony, be kell látnunk felnőttfejjel, hogy nagyon is igazuk volt. Ha direkt napsütésnek tesszük ki a szemeinket, a szemünk is „leéghet” átmenetileg, ami később maradandó retina-károsodást okozhat. Erre pedig semmi szükségünk, igaz?

Lakatos Márk

Színpompa és luxus életérzés - tűnjünk ki!

A nagy divatházak és világmárkák tervezőinek köszönhetően 2014 nyarán minden eddiginél izgalmasabb, feltűnőbb és egyediséget kölcsönző napszemüvegek jöttek divatba. Mutassuk meg a világnak, milyen színes egyéniségek vagyunk! A fiatalokat az élénk, vidám neon- és cukorkaszínű, valamint a mintás műanyag napszemüvegek ejtik egyik ámulatból a másikba, amivel megspékelhetik az amúgy is nyáriasan derűs öltözéküket. Ezeken a népszerű darabokon nem ritka a strassz, a csillogó, vagy matt fémrátét és az apró kristályokból kirajzolódó motívum sem.

Lakatos Márk

#happy #summer

Miért az Instagram a világ legnépszerűbb fotóalkalmazása? Például azért, mert egy unalmas és szürke nagyvárosi kattintás után is valami olyasmi képet látunk viszont a telefonunk képernyőjén, mintha legalábbis ’67 nyarán készült volna egy San Francisco-i hippibuliban. Egy eredeti Polaroiddal. Ez persze talán túlzás, de az biztos, hogy egy-egy jól eltalált filterrel igazán egyedi hangulatot kölcsönözhetünk bármilyen fotónak.

Lakatos Márk