A napszemüveg közel 100 éves pályafutása alatt rengeteg stílusikont megihletett – vannak sztárok, akiket egy fazonnal azonosítunk, és vannak, akik mindenevők a paparazziktól óvó árnyékolás terén.

A legsikkesebb fazonok az ’50-es, ’60-as évekből jutnak eszembe. Audrey Hepburn, Grace Kelly, Jackie Kennedy kedvelt fazonjai a mai napig megállják a helyüket; gyakran látni a stílusos cicás, oversize darabokat napjaink sztárjain is. A választási lehetőségek keretszínt illetően akkoriban talán kicsit szűkebbek voltak - a fekete és a fehér hódítottak –, de már ebben az időben megjelentek a napjainkban is népszerű fémrátétek.  A monaco-i hercegné elegáns kontyával és partira kész, aranytól csillogó napszemüvegével igazán modern jelenség volt! 

Forrás: www.glamamor.comwww.vancityvogue.com www.sunglassesid.comwww.glamour.com www.tenjuneblog.com

Napjaink napszemüveg-imádó sztárjai közül talán Karl Lagerfeld a legismertebb, akit nagyjából olyan gyakran sikerül lencsevégre kapni megszokott kiegészítője nélkül, mint melegítőnadrágban. A divatdiktátor a klasszikus fazonokra esküszik, hűséges társai a sikkes, fekete aviátor és a wayfarer fazon. Mindig szabadszájúan nyilatkozik bármilyen divatot érintő témában, legutóbbi napszemüvegkollekciójáról például azt tudtuk meg tőle, hogy „kiegyensúlyozza a csúnya arcokat”. Bár ez kétségkívül előny egy napszemüvegnél, kérdés, hogy a megfogalmazás után is népszerűek lesznek-e a méregdrága fazonok…

Forrás: www.2luxury2.com és www.elleuk.com

Ha Karl Lagerfeld a napszemüvegviselés koronázatlan királya, Anna Wintour, az amerikai Vogue főszerkesztője a királynő. Leggyakrabban oversize Chanel napszemüvegében láthatjuk, amit még a divatbemutatókon is előszeretettel visel. Miss Wintour azonban nem csak a napszemüvegéhez ragaszkodik, de híres bob frizurájához is - 14 éves kora óta csak ilyenre vágatja a haját. Szerintem tökéletes párosítás!

Forrás: kersh.ca,

És persze, ha már napszemüveges celebekről van szó, nem maradhat ki Lady Gaga sem, aki inkább extravagáns semmint elegáns választásairól híres - de hát ilyen ez a popszakma, igaz? Viselt futurisztikus, mókásan oversize és persze funkcionalitást teljesen nélkülöző darabokat, de szerencsére néhány egyszerűbb, glamúros fazonnal is büszkélkedhet. Viszonylag rövid karrierje alatt annyi meghökkentő dolgot láttunk tőle, hogy ezek után nehéz dolga van, ha meg akar bennünket lepni!

Forrás:  www.coolspotters.comwww.zimbio.com

Akár sztároktól inspirálódtok, akár pusztán az utcai divatból, azt javaslom, szerezzetek be egy fekete alapdarabot, ami minden alkalomhoz passzol és egy olyat, ami kicsit lazább, színesebb és szabadtéri programokhoz illik. Ha úgy érzitek, elkelne néhány jó tanács és egy kis szakértő segítség a téren, nézzetek be a legközelebbi Vision Express üzletbe!