Ha már megvan a legtutibb snowboard bakancs, a legvagányabb sapka és a legsikkesebb sál, nézzünk körül a sportszemüvegeknél is. A praktikus szempontokat Attila már kivesézte, lássuk hát, mit érdemes végiggondolni a színválasztás kapcsán!

Mivel a komplett sífelszerelésünket nem cseréljük le minden szezonban, síelős outfitünket leginkább a kiegészítőkkel alakíthatjuk az aktuális divat és persze a kedvünk szerint. Egy színeiben nem túl izgalmas síruhát is egyszerűen feldobhatunk élénk kesztyűkkel vagy feltűnő sisakkal, sapkával – és persze egy csinos napszemüveggel, ami nem csak óvja a szemünket, de divatkelléknek sem utolsó! Ahhoz, hogy ne csak stílusos legyen a kiválasztott darab, de sportolás közben is a legjobbat nyújtsa, okosan kell megválasztani a lencse színét. Ehhez fontos tisztázni, hogy milyen körülmények várnak majd rád a síterepen – egész nap fényben fürdik a hegy, vagy csak délután? Sima terepen fogsz siklani, vagy inkább a kihívást jelentő erdős területeken kalandozol? Olyan lencsét keress, ami nem csak kontrasztot ad sportolás közben, de színhű is, és védi a szemed a fáradástól. Utóbbihoz egyébként, normál fényviszonyok között – bármilyen meglepő – a szürke lencse a legmegfelelőbb! 

Az is gyakran előfordul, hogy a fényviszonyok nem éppen ideálisak, de ez nem tart vissza bennünket a havas tájtól! Borult időben szuperek a sárga, arany és borostyán színű lencsék, amelyek kiszűrik a kék fényt, hogy jobban lásd a buckákat a hóban. És talán nem is gondoltad, de a rózsaszín vagy bronzos-rózsás lencsék is beválnak, ha már kevés a fény, ráadásul a hölgyek imádják. Ha viszont olyan mázlid van, hogy verőfényes időben suhanhatsz a pályákon, a sötét lencsés szemüveget kapd fel: a rezes, a sötétbarna, a sötétszürke vagy sötétzöld lencsék komfortosabb érzést nyújtanak a szemednek és kontrasztosabbá teszik a tájat. És végül, naplemente vagy szürkület idején jöhetnek az átlátszó lencsék, mert ezek engedik be a legtöbb természetes fényt!

Szuper praktikusak a cserélhető lencsés napszemüvegek is! Ilyenkor elég egy keretre beruházni, és hozzá két-három pár lencse is járhat, így minden fényviszonyhoz találsz megfelelőt. Egy utazáskor úgyis mindig rengeteg dolgot pakol be az ember, jól jönnek az ilyen apró trükkök, hogy ne kelljen három embernek a bőröndön ülnie ahhoz, hogy be tudd cipzárazni. 

Ha meghatároztad, milyen színű lencse lenne ideális, jöhetnek a keretek! Bár formában a sportos vonalak hódítanak, a színek terén szinte végtelen a választék, így az alapvető stílustanácsok ilyenkor is aktuálisak. Lehet, hogy a profi síoktatók szerint a napszemüveg csak egy elengedhetetlen sportkellék, de ki tiltja meg, hogy ilyenkor is odafigyelj a színeidre? Ha tél vagy nyár típusú vagy, világos bőrrel és hideg szőke vagy fekete hajjal áldott meg a természet, nyugodtan szavazz a hűvösebb árnyalatú keretekre – fehérre, feketére, ezüstre, királykékre, lilára, pirosra. Ha inkább melegebb tónusú a bőröd és a hajad árnyalata is, legyen az szőkés vagy inkább barnás, válaszd a meleg árnyalatokat szemüvegkeretben is, például arany, barna, meleg rózsaszín, bordó. A legjobb az egészben, hogy a sportdivat nem változik olyan gyorsan, mint az utcai, ezért egy jól kiválasztott, jobb minőségű darabbal még évekig sikkesen megy majd a siklás!

Akármennyire is követed a divatot a síeléshez, sífutáshoz, boardozáshoz szükséges eszközök megvásárlásakor, a legfontosabb mindig a kényelmed. Érezd magad ugyanolyan jól a pályákon is, ahogy az utcán tennéd, és akkor garantált a tuti síszabi! 

Képek forrása:

http://www.eyekit.co/assets/images/Cebe/Sunglasses%20Pictures/Cebe-excursion-sunglasses--.jpg

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/1a/b7/ab/1ab7ab7aeb612c33a6afe3fec2f064bf.jpg