Nyáron ragaszkodtok a kontaktlencsékhez, télen pedig inkább a keretekre szavaztok? Vagy csak külön fazont, színt tartogattok a hűvösebb időkre? Akárhogy is, egy-két stílustanács sosem jön rosszul, vizsgáljuk hát meg az idei téli trendeket!

A fekete műanyag keret szinte minden fiatal sztárnál alapkellék, és igazán jól illik a télhez! Emma Watson például egy sikkes, szépen kerekített darabra szavazott, ami az arany rátétnek köszönhetően jól illik meleg, ősz palettájához. A vagány Kristen Stewart viszont maradt a mostanában slágernek számító szögletes, teljesen fekete változatnál. Bár egy ilyen keret nagyon meghatározza az arcotokat, és sokszor elegendő egy kis ajakír vagy szájfény, a rúzsoktól se tartsatok! Nagyon divatosak idén télen a borvörös különféle tónusai, amelyek egy egyszerű szettet is szuperül feldobnak.

Hatalmas sálak! A kalapok mellett ezek az idei tél legnépszerűbb divatdarabjai. Már a teleink sem olyan hidegek, mint régen, nyugodtan hordhatjátok enyhébb napokon kigombolt kabáttal – ha elég nagy és vastag darabot találtok, így is kellőképp melegít majd. Párosítsátok csinos, de lazán felfogott vagy enyhén hullámos hajjal! A jelszavunk: egyetemista stílus sikkesen.

A magasan elhelyezett, laza kontyok még mindig hódítanak! Szemüveges lányoknak különösen csinosan állnak kevés sminkkel is. Ahogy a franciák csinálják, csak egy kis tusvonal – vagy estére ujjal hanyagul elkent, füstös szemek –, egy leheletnyi arcpír és készen is vagytok. A sötét kereteket remekül ellensúlyozzák a világos színű kabátok, tessék bátran nyúlni azokhoz a színekhez is! Ha ismeritek a palettátokat, válasszatok őszre-télre is legalább egy vidám színű – sárga, smaragdzöld, kék, rózsaszín – kabátot, ami egy komorabb napot is feldob. Ha a sötét színű kabátokra voksoltok, mert féltek a sártól és a piszoktól, jöhetnek a merészebb kiegészítők: egy szép hajcsat, egy dekoratív táska vagy csinos kalap!  

És még egy tipp, amit évszaktól függetlenül érdemes észben tartani minden szemüveges hölgynek, ha a kontaktlencse helyett a keretre szavaznak reggel: az összecsomósodott szempillák, a nem szépen felvitt szemfesték szemüvegben sokkal jobban észrevehető, néha a lencsék szinte rávilágítanak a hibákra. Ilyenkor érdemes egy kicsit többet bíbelődni a szemfestéssel, és a dúsító hatás helyett a hosszabb pillákat eredményező spirállal dolgozni, szépen elválasztva a szálakat. Hajrá, lányok, most már az idei télnek is csinosan vághattok neki!

Képek forrása: 

http://www.pinterest.com/

http://www.imnotobsessed.com/wp-content/uploads/emma-watson2012-09-26_07-43-47is-all-smiles-in-london.jpg

http://media-cache-ak0.pinimg.com/236x/9f/c0/ff/9fc0ff2c4f90a73b8bbe6f49b4007af1.jpg