Ahogy a ruhatárunk minden darabja, úgy a napszemüvegünk is árulkodik stílusunkról – az, hogy a klasszikus vonalakat kedveljük vagy extravagáns dizájnokat, az egyszerű díszítéseket vagy a vakító strasszokat éppúgy része a rólunk alkotott első benyomásnak, mint a hajunk vagy a cipőnk. Ha úgy érzed, még nem találtad meg az igazán hozzád illő darabot, jöjjön egy kis útmutató segítségül!

Forrás: wardrobelooks.com,

Évek óta töretlenül növekszik a hipster stílus követőinek tábora. Ha úgy érzed, te is ehhez a trenddiktáló csoporthoz tartozol, igazából nincs is szükséged tanácsra - de ha mégis, keresd az old school fazonú szemüvegeket, és ne tarts az oversize megoldásoktól sem. Ezek a fazonok máson talán nagyisan állnak, rajtad viszont a fiatalos menőséggel egyenértékűek, az apró díszítések, a különleges színek, a geometrikus minták ráadásul feldobják a retro fazonokat. Nyáron kombináld csipkével, rojtos darabokkal, farmerrel és egy vagány kalappal – fesztiválozáshoz is szuper!

Forrás:  www.coastal.comwww.ivillage.com

Ha rock folyik az ereidben vér helyett, az egész stílusodra az egyszerűség, a stílusos hanyagság jellemző és nem állnak távol tőled a fekete kiegészítők sem. Szerezz be egy fekete keretes Wayfarert, de lányoknak egy egyszerű, klasszikus fazonú cicás szemüveg is tuti választás lehet és nőiesebbé teszi az amúgy maszkulin stílust.

Forrás:  www.fabsugar.comfavim.com

A klasszikus stílus kedvelői is rengeteg opció közül választhatnak, ha szeretnék megtalálni a tökéletes darabot. Az egyik legnépszerűbb az aviátor, amely szerencsére többféle kerettel kapható, a különböző arcformákhoz illően. Szinte mindenkinek van legalább egy ilyen típusú szemüvege, ami nem véletlen: szuperül kombinálható az egyszerű, letisztult ruhatárral és az elegáns darabokkal is – kivéve akkor, ha egy neon lencsés darabbal büszkélkedhetsz, de ennek is jó hasznát fogod venni nyáron. Szintén klasszikusnak számítanak a fémmel kombinált keretű Wayfarerek és a vintage hatású, Audrey Hepburnre emlékeztető cicás napszemüvegek, ha egy kicsit különlegesebb darabot keresel!

Forrás:  www.company.co.uk

Az öko-tudatos hippik egyik kedvenc szemüvegfazonja John Lennon óta a kerek lencsés. Ha ehhez a stílushoz érzed magad legközelebb, szerencséd van - idén nagyon divatos mindenféle színben az élénk neontól a pasztelles lencsékig, és ha szemöldökvonalon szeretnél egy kis extra karaktert adni az arcodnak, válassz egy markánsabb felső résszel díszített verziót. És még néhány extra tipp azoknak a hölgyeknek, akik úgy érzik, ez a keret nem a legjobbat hozza ki az arcformájukból: szupertrendik a szív alakú napszemüvegek és a virággal, színes mintákkal díszítettek is!

Forrás: www.elle.co.uk

Hogy Lauren Hutton szavaival éljek, a divat az, amit évente négyszer kínálnak a tervezők, stílus viszont az, amit ebből választotok! Úgyhogy arra buzdítalak benneteket, nézzetek be egy Vision Express üzletbe és találjátok meg a tökéletes napszemüveget!