Sokszor hallottuk már, hogy a szemüveg öltöztet, és rengeteg sztár van, aki nem is hordja minden nap a szemüvegét, hanem szinte extra kiegészítőként alkalmazza például egy sajtótájékoztató, filmvetítés vagy interjú során, amikor komolyabb vagy épp csak kicsit eltérő arcát szeretné megmutatni a közönségnek. Választottam néhány szuper hollywoodi hölgyet, akik nagyon jó kis szemüvegekre bukkantak – vizsgáljuk meg, milyen hatást keltenek keretben! 

Ugyanis amellett, hogy szemüveget hordani trendi, a választott kerettel számtalan dolgot kihozhatunk a stílusunkból, attól függően, hogy mi a célunk. Lehetünk titkárnősen vagy tanárnősen szexik, szigorú kékharisnyák, entellektüel írónők, stílusra fittyet hányó geekek vagy épp komoly üzletasszonyok, a kérdés csak annyi, milyen frizurát, kiegészítőket és ruhákat párosítunk hozzá. Az mindenesetre igaz, hogy egy okos keretválasztással akár az intelligenciahányadosunkat is megdobhatjuk néhány ponttal - elég megnézni Beyoncé-t, aki igazi kaméleonként változik át, és ugyanolyan tökéletesen hozza a laza rapper feleséget és az intelligens, sikkes business womant!

És bár manapság a popsztárok körében is nagyon népszerűek a szemüvegek – még a vastag keretesek is! - azért volt egy egész hosszú időszak, főként a 90-es években és a 2000-es évek elején, amikor a kiegészítő még nem volt a kúlsági toplista élén. Gondoljatok csak a Csaj nem jár egyedül vagy A neveletlen hercegnő naplója című filmekre! Nem mozitörténeti klasszikus egyik sem, de a fiatalabb generáció körében népszerű volt mindkét alkotás, és ha visszaemlékeztek, mindkét film a makeover varázslatos fogalmára épült - és ez mindkét esetben azzal járt, hogy a főhősnőnek azonnal és rövid úton meg kellett szabadulnia a stílusromboló pápaszemektől. Pedig amint látjuk, a „neveletlen hercegnő”, Anne Hathaway a valóságban kifejezetten szereti a geek kisugárzást és a nagy, markáns keretes szemüvegeket és nagyon jól teszi, mert igazán bájos diáklánynak tűnik bennük! 

Épp az ellenkező hatásért rajong az ifjú Elle Fanning, a nemrég bemutatott Demóna című film Csipkerózsikája, aki fiatalos, ártatlanságot tükröző arcához és nyár színtípusú, lágy színeihez egy nem túl karakteres, felül világos mintájú, alul keret nélküli és kifejezetten feminin darabot választott. Ovális arcához szinte bármilyen fazon jól illik, ezért a különleges, szélein felfelé ívelő és a ’70-es évekre emlékeztető lencseforma is nagyon jó és igazán egyedi választás! Mit gondoltok, intelligensebbé vagy szimplán érettebbé teszi Elle-t ez a kiegészítő?

Woody Allen egyik kedvenc színésznője, a sokszor kicsit maszkulin, időtlen stílusáról ismert Diane Keaton is nagyon szereti a szemüvegeket, sőt, talán épp ettől lesz egy kicsit maszkulin a kisugárzása, ha megnézitek a képeken. Enyhén szögletes arcához jó választás ez a játékosságot tükröző, mégis elegáns szemüveg, amelynek sarkai finoman kerekítettek. Használjátok ezt az apró trükköt, ha finomítanátok vonásaitokon!

Bár Jennifer Aniston már kinőtte a „Rachel” frizurás korszakát, még mindig csodás hajakat varázsolnak neki, amit ha a kedve úgy hozza, egy színben is hozzáillő szemüveggel tesz tökéletessé – és jól teszi, mert egy kis komolyságot kap tőle bájos arca! Ha megnézzük a Családi üzelmek főszereplőjének választását, jól látszik, hogy a keret felső része hullámszerűen ívelt, amely csodásan illik nem csak ovális, de akár magasan elhelyezkedő arccsontú, szív alakú arcokhoz is, a barna-fekete minta pedig sikkesen entellektüel külsőt mutat – bátran ajánlom minden fashionista hölgynek! 

Zoe Saldana inkább egy macskásan karakteres fazonra szavaz, ha szemüveget visel – télies színvilágától pedig egyáltalán nem áll távol egy ennyire sötét keret. Tél vagy épp sötét ősz típusú lányok nyugodtan szavazzanak erre, nem fogja elnyomni őket! Ez a fazon azért is nyerő választás, mert rengeteg arcformához illik a gömbölyűbbtől egészen a kifejezetten szögletesig - és nem mellesleg van egy kis klasszikus, szexis tanárnénis kisugárzása is, amiért a férfiak odavannak! 

A legfontosabb azonban az, ha már szemüveget választotok, hogy büszkék legyetek rá!  Érezzétek magatokat jól benne, egészítse ki a stílusotokat, és nyugodtan válasszatok különleges darabot, de azt se feledjétek, a megítélésetekben emellett számos dolog közrejátszik, főként a személyiségetek. Tehát továbbra is csak kedvesen, elbűvölően, Hölgyeim, és olvassatok minél többet, mert mégiscsak ettől lesztek a jó beszélgetőpartnerek, nem a szemüvegtől!

Képek forrása: 

allhiphop.com 

http://usm.ag/1GsP6rF

http://bit.ly/1tDoopK

www.pinterest.com

www.wattpad.com

http://www.blinkoptic.com/blog/wp-content/uploads/2014/09/diane-keaton-lunor.jpg

http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/de/fd/ae/defdaeb39199a067eb4c0c263bae2a3d.jpg

http://img2.timeinc.net/instyle/images/2012/GALLERY/091812-Jennifer-Aniston-400.jpg

http://media.onsugar.com/files/2010/03/11/5/485/4852708/f5406daa367df0a3_18.03.10-Bounty_Hunters_Premiere.jpg

http://www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=109976884