A napszemüveg nem szükséges rossz, hanem a stílusunk egyik alappillére, ha megfelelően választjuk ki, a személyiségünkhöz illően. Milyen kiegészítőkkel párosítsuk a tökéletes összhatás érdekében, mire figyeljünk oda, hogy mindig jól nézzünk ki? Íme, a javaslataim!

Mivel a napszemüveg optimális esetben az arcon helyezkedik el, a legfontosabb szempont kiegészítő választásnál, hogy ne nyomja el azt. Lehet, hogy George Michael vagányan mutat arany szemüvegben és hatalmas fülbevalóval, de nem biztos, hogy ez az utcai szettednél is beválik majd. Gondold végig, milyen darabok határozzák meg a ruhatárad és ehhez válaszd ki a napszemüveged. Az a szabály, hogy mindennek matchy-matchy-nek, vagyis színben tökéletesen passzolónak kell lennie, már nem érvényes, de jó, ha a hangulat, amit a szetted közvetít, egységes.

Hipstereknek és hippiknek idén a hajfonat a legjobb kiegészítő napszemüveghez - ezer módon variálható, ráadásul szexi, sikkes és laza. Ha rövid a hajad, akkor se bánkódj: még mindig beszerezhetsz egy trendi kalapot, vagy épp egy bájos, virágos fejpántot. A hanyag eleganciájú rockereknek nincs is szükségük túl sok kiegészítőre – a pilóta szemüveghez ideális kompánia egy vékony kendő, egy stílusos bőr karkötő vagy éppen egy szegecses nyaklánc!

Érettebb hölgyeknek azt javaslom, menjenek biztosra: csinos, karakteres napszemüvegükhöz válasszanak visszafogott fülbevalót, vagy épp csinos fejkendőt, á la Grace Kelly.  Emellett minden esetben ideális, ha nem csak a kiegészítő, de a rúzs is illeszkedik színben a napszemüveghez – ha tompítani szeretnéd a hatást, egy szolid szájfény épp elég, ha viszont a va-va-voom a cél, egy hódító vörös árnyalatot is feltehetsz!

A smink persze egy másik fontos kérdés, ha nyárról és napszemüveg viselésről van szó. Biztos észrevetted, hogy gyorsabban zsírosodik a hajad nyáron, és egyéb tényezők mellett ez annak is köszönhető, hogy sikkesen feltolod a napszemüveget a fejtetőre, ha épp nincs rá szükséged – az orrnyergeden keletkezett zsírt így átviszed a hajadra is. Ha szeretnéd minél tovább megőrizni a hajad frissességét, inkább tedd el egy tokba, ha nincs rá szükséged és így nem is történhet baja!

Elegánsan kell megjelenned? Ilyen esetekre mindenképp letisztult, klasszikus keretet javaslok - a Másnaposokban vagy a Terminátoron látott verziókat hagyd a kesztyűtartóban. Egy fekete, túlzó díszítések nélküli keret mindkét nemnek szuper befektetés és bármikor jól jöhet, akár hétköznapokra is. Hölgyeknek ideális választás egy nőiesebb, Jackie Kennedy fazonú vagy akár visszafogott cicás keret. Férfiaknak egyszerű, például wayfarer fazon ajánlott, amely bármelyik öltönyödhöz illik majd és ne felejtsd el a díszzsebkendőt sem, mert ez lesz a pont az i-n!

A napszemüveg olyan alapdarab, amit ha jól választasz meg, feldobja és upgrade-eli a teljes ruhatárad. Ne félj a különleges daraboktól, de ne távolodj el az alapstílusodtól sem – nézz be egy Vision Express üzletbe és találd meg a tökéletes napszemüveget!