Talán nyáron a legnagyobb kihívás szemüvegesnek lenni, de szerencsére mostanra rengeteg opció közül választhatunk, ha szeretnénk felszabadultan szórakozni a hőségben is. A legjobb megoldás erre a kontaktlencse, ami kis macera, viszont annál több előny.

Az egyik legjobb érv mellette, hogy hordhatsz napszemüveget! Választhatsz bármilyen fazonban, ami illik a stílusodhoz, legyen az klasszikus Aviator vagy hippisen kerek. Sokan úgy érzik, nem is tökéletes az outfit, ha elmarad a napszemüveg – csak nézzük meg a sztárokat, néhányan még éjszaka is hordják… Hölgyeknél persze az is fontos szempont, hogy így sokkal jobban érvényesül a smink – ha már tökéletesen sikerült megrajzolni azt a tusvonalat, mutassuk is meg, igaz?

Szóval már csak egy döntést kell meghoznod: hogy napi vagy havi lencsét választasz. A havi változattal boldogabb lesz a pénztárcád, viszont nagyon oda kell figyelni a karbantartásukra – biztosan ezerszer hallottad már a szemészedtől, hogy nem szabad benne aludni, tisztító folyadékba kell helyezni esténként és sajnos, a medence használattal sem tökéletesen kompatibilis. Ha mégis e mellett döntesz, szerezz be egy kisüveges tisztító folyadékot, amivel könnyebben utazgathatsz és akár egy kistáskába is befér a tárolója mellé.

Nyáron ezért sokkal komfortosabb választás lehet a napi lencse – reggel beteszed, strandolhatsz - fesztiválozhatsz, este pedig kidobod. Nem kell folyadékkal bajlódnod, csak dobj egy kézfertőtlenítőt is a táskádba, ha nem lenne tiszta víz a kézmosáshoz, ami a szabadban bármikor előfordulhat.

A legújabb lencsék már leheletvékonyak, légáteresztőek a jobb szellőzés érdekében, és némelyik folyamatos használatra is alkalmas (ha valaki szeretné a teljes Szigetet egy huzamban végigbulizni), mégsem ajánlott túl sokáig bent tartani őket, mert ez is extra megterhelést jelent a szemnek. Ugyanígy a meleggel járó légkondi és ventillátor is – figyelj rá, hogy ne ülj közvetlenül arccal feléjük.

Ha úgy érzed, még mindig vannak kérdéseid a kontaktlencse használattal kapcsolatban, nézz be egy Vision Express üzletbe és segítenek eligazodni a rengetegben, továbbá sok-sok jó tanácsot is adnak, hogy felhőtlenül szuper legyen a nyarad!