Uraim, itt az ideje, hogy különleges kereteket válogassunk Önöknek is: rövid összeállításomban igyekeztem a szokványostól eltérő, de mégis kényelmes, hordható darabokat keresni az őszi szemüvegtrendek legjavából! 

Férfiak esetén a különleges szemüvegkeretek piaca jóval kisebb, mint a hölgyeknél, ám ez nem jelenti azt, hogy ne lenne érdemes a színekkel és formákkal játszani. Az unalomig ismételt fekete keret vagy keretnélküli megoldás helyett érdemes különböző színekből összeállított darabokat keresni: a legtöbb szín nagyon passzol a szürkéhez, így például az ilyen színű kerethez választhatunk zöld, kék, vagy akár narancssárga szemüvegszárat is. Ezzel egyszerre érhetünk el modern és mégis új, trendi kinézetet.

Érdekes választás lehet urak esetében az átlátszó keret: egyszerre különleges és mégis visszafogott, ám vonzza a tekintetet! A gondosan kiválasztott keretvastagsággal elkerülhetjük a komolytalannak tűnő kinézetet, és igazán sikkes, hordható kiegészítőt kapunk.

Ha szemüvegkeret-anyagokra gondolunk, leginkább a különböző fémek és a műanyag juthat eszükbe – pedig fából is számos keret készül! Az interneten böngészve rengeteg példát találhatunk arra, hogy a fából megfelelően csiszolt és gondosan kimunkált keret milyen jól tud mutatni pár egyszerűbb, semleges színű ruhadarabbal! Bátran ajánlom ezt az összes korosztálynak: a természetes színek és alapanyagok soha nem fognak kimenni a divatból!

A visszafogottabb stílust kedvelőknek érdemes a vékonyabb keretek és szemüvegszárak között keresgélni: itt is bőségesen találunk olyan darabokat, melyek érdekesek lehetnek. A vékonyabb kereteknél gyakran figyelhetünk meg játékosságot a szárakon és a két lencsét összekötő hídon – például, ha ezeket a területeket más színben kérjük, vagy más anyaggal elkészített keretet választunk, sokat alakíthatunk mindennapi viseletünkön. A jelszó: bátorság!

Uraim, bármilyen extrém kinézetű keretet is választanak, ügyeljenek arra, hogy az megfelelően passzoljon stílusukhoz – nem elfelejtve azt, hogy egy kis őrület, bohókásság tökéletes kiegészítőként tud működni!