A legtöbb parti ’napszemüveg’ csak nevében emlékeztet a szemvédő megoldásra és semmi köze az eredeti funkcióhoz, pusztán egy nagyszabású show kellékei. De vajon hány ilyen fazont hordunk a mai napig is utcai viseletként?

Az igazi diszkós napszemüvegek koronázatlan királya minden bizonnyal Elton John, akinek voltak stílusos és kevésbé stílusos húzásai is az elmúlt évtizedek során. Annyi biztos, hogy előszeretettel viseli éjjel és nappal a különc darabokat, és a színes lencsék állnak legközelebb a szívéhez. De vajon mit takar az állandó napszemüveg viselés? Stílusvédjegy, álca a külvilág előtt vagy talán mindkettő? Akármelyik is, idén szerencséjére divatosak a feltűnő színű lencsék!

forrás:  http://eltonjohnspics.blogspot.hu

forrás: http://www.fansshare.com

Napjaink sztárjai közül J-Lo is élen jár, ha napszemüvegviselésről van szó – és nem is fogja vissza magát! A latin énekesnő bármilyen csillogós, feltűnő, oversize fazont bevállal és nem csak a videoklipekben. Én azt javaslom, a kevesebb több elv alapján, hogy kövesd a fazont, ha tetszik és jól áll, az extrém díszítőelemeket viszont hagyd meg a sztároknak, legalábbis a mindennapi divatban.

forrás: http://www.onlylens.com,

Az oversize napszemüvegek legtöbbször annyira túlzóak, nevükből adódóan is, hogy nehéz a viselőjüket komolyan venni – és mégis, Al Pacino-nak sikerült a Sebhelyes arcú című moziklasszikusban. Hogy stílusosnak számít-e ilyet hordani manapság? Az attól függ, mennyire stílusos maga a szemüveg és a viselője – Kanye West például ritkán téved, ha inspirációra vágyunk -, de felhajtott galléros inggel vagy csőtoppal párosítva inkább olcsó hatást fog kelteni. Ebben az esetben is maradjunk a szolidabb daraboknál (már csak a szemünk védelme miatt is), akár egy egyszerű fémrátéttel díszítve és így elegáns és hétköznapi szettekkel is párosíthatja mindkét nem.

forrás:  http://scalpersbyrafaelmedina.blogspot.hu/2013/10/films-sun-glasses.html

Egy másik szemüveg azonban még szorosabban kötődik Kanye-hoz és sokszor elfelejtjük, hogy a sokszor lenézett diszkós kellékek egy menő formatervező gondos munkájának eredményei. Ezt a csíkos szemüveget például Alain Mikli tervezte az előadó kérésére, és nem csak 2007-es Stronger című albumának borítóját díszítette, de gyakran hordta fellépéseken is. Ugye mindenki emlékszik rá, milyen gyorsan terjedt el a fazon világszerte? Persze ugyanilyen gyorsan el is tűnt a süllyesztőben, mégis mindenki emlékszik rá a mai napig.

forrás: http://www.stupiddope.com/http://www.washingtonpost.com/

(Folytatása következik.)