Szinte minden híresség imidzsének része valamilyen jellegzetes ruhadarab vagy kiegészítő – legyen az óra, cipő, vagy épp egy szemüveg. Nézzünk most néhány olyan példaképet a divatvilágból, akiknek egy pár lencse az elmaradhatatlan kelléke!

Andy Warholról például nem csak a pop-art korszak egyik legmeghatározóbb festménye, a színes Marilyn Monroe kép jut eszünkbe, hanem szemüvege is, amely egyszerre volt ikonikus és anti-stílusos. Lehet valaki attól trendi, hogy próbál épp nem trendi lenni? Szerintem mindenképpen! Nézzük csak az éppen hódító normcore stílust, amely az átlagos, hétköznapi, szándékosan alulkomponált hatásra épít, mégis gyakran jelennek meg az egyszerű összeállításokban viselőjét a tömegből kiemelő luxusmárkák címkéi is. Ha ennek a trendnek hódol valaki, egy márkás, karakteres szemüveg jó választás hozzá!

És ha már szóba került, ne menjünk el a szexszimbólumként is ismert színésznő, Marilyn Monroe mellett sem, aki, bár nem hordott rendszeresen szemüveget, ha felvette, egy karakteréhez illő, cicás fazont választott. Ez a forma rendkívül népszerű volt az ’50-es, ’60-as években, és illett nőies megjelenéséhez is. Manapság inkább napszemüvegként hódít ez a fazon, de mindenképp jó, hogy nem merült a feledés homályába – Tina Fey színésznő például rendszeresen visel hasonló stílusú darabokat. 

Az egyik legismertebb divattervező – akinek életéről egy nagyon különleges film is készült nemrég – Warholhoz hasonlóan szintén szívesen mutatkozott szemüvegben. Yves Saint Laurent közismerten rövidlátó volt, ezért fiatalkorától szüksége volt arra, hogy a látását korrigálja. Legjobban a szögletes, sötét, hangsúlyos kereteket szerette, amelyek hosszúkás arcához és vékony alkatához tökéletesen passzoltak.

Iris Apfel egy tüneményes teremtmény, aki a kilencvenedik életévén túl is mindennap aktív – és nem csak a munkájával ad sokat a divatvilágnak, de utánozhatatlan stílusával is. A híres dekoratőr és dizájner hölgy imádja az extravagáns, színes darabokat: ebből a hatalmas, vastagkeretes, kerek fazonból például több színnel is rendelkezik, lelkesen váltogatva azokat, természetesen a napi outfitjéhez igazítva. És mint látható, a karakteres lencsék nem akadályozzák meg abban, hogy ugyanilyen meglepő kiegészítőket és mintákat párosítson velük, mégis egységes egésszé áll össze rajta, akármit is visel – ez az igazi stílus, kérem szépen!

Ha azonban először veszel szemüveget, mindenképpen kezdj egy kevésbé karakteres darabbal, és csak a második vagy harmadik alkalommal válts ennyire jellegzetes formára – szoktasd hozzá a stílusod, mert egy ilyen darabhoz a ruhatárad összes elemének fel kell nőnie! 

Képek forrása: 

awesomeeyeglasses.wordpress.com

magpielibrarian.wordpress.com

http://www.theguardian.com

www.amuseglasses.com