A hajszín meglehetősen hangsúlyos jellemzőnk, amely befolyásolja azt is, milyen szemüvegkeret az ideális a számunkra. Mindez fokozottan igaz a vörös hajúakra.

Akár természetes, akár festett, a vörös haj mágnesként vonzza a tekintetet. E feltűnő szín viselői nem tudnak a tömegbe olvadni, a rájuk szegeződő szemek így azt is rögtön észreveszik, ha az éppen viselt szemüveg nem passzol tökéletesen. Milyen fazonokat és árnyalatokat válasszanak a tüzes hajkoronák tulajdonosai?

Kép forrása: http://farm8.staticflickr.com/7411/11848617393_a925815c51_z.jpg

Színek

A vörös haj szinte minden változata erős, a vibráló árnyalatok pedig hasonlóan erőteljes társaságot kívánnak maguk mellé. Nyerő választás a fekete és a zöld keret – utóbbinak szinte minden árnyalata a friss fűzöldtől az olíváig. A zöld különösen harmonikus páros a vörössel, hiszen egymást kiegészítő, komplementer színek. Tartózkodjunk azonban a sápadt, illetve a sárgás tónusú szemüvegkeretektől, amelyek fáradtabbnak mutatják az arcot és szinte elvesznek a rőt haj mellett.

Kép forrása: http://www.hairstylestars.com/wp-content/uploads/2012/09/curly-hair-with-bangs1.jpg

Ugyancsak biztos befutó a vörösek számára a gazdag barna számos változata, így például a vörösesbarna – esetleg egy kevés arany díszítéssel -, a csokoládé, vagy a mély földszínek. 

A türkiz és a kék élénk árnyalatai vibrálóan érdekessé teszik az arcot, fantasztikus ellenpólust adva a vörös hajnak. Vigyázzunk azonban, hogy ha ennyi színt viselünk az arc közelében, akkor visszafogottan sminkeljünk és a ruhánk is legyen semleges árnyalatú vagy egész egyszerűen fekete. 

Kép forrása: http://www.2020mag.com/CMSSlideshow/2012/08/ff_2012_08_01/11.jpg

Formák

Az ideális fazonok tekintetében a vörös hajúakra sem vonatkoznak más szabályok, mint másokra – ha rőt hajkoronánk van, akkor is elsősorban az arcformánkat, illetve a frizuránkat vegyük figyelembe a választáskor. Azt viszont nem árt tudatosítani magunkban, hogy feltűnő hajszínünk miatt általában alaposabban szemügyre vesznek minket, így mindenképpen érdemes időt és energiát szánni a lehető legcsinosabb szemüveg megtalálására.

Kép forrása: https://farm8.staticflickr.com/7475/15632226666_43dc0ebe7e_z.jpg

A vörös hajúakat többnyire erős személyiségnek tartják, akik szívesen vannak a társaság középpontjában. Ezért jól áll nekik minden olyan fazon, ami határozottságot sugall. A vastag keretes, fekete szemüvegek szinte biztosan jól fognak állni, ráadásul játszhatunk is a formákkal: a lágyan hullámzó, tüzes hajzuhatagot izgalmasan ellenpontozza a szigorú, szögletes keret – e páros ellenállhatatlanul titokzatossá, kiismerhetetlenné teszi viselőjét.