Nem kérdés, hogy az egyik legnépszerűbb strandkiegészítő a napszemüveg, hiszen szemünk egészségét különösen fontos óvni a vízparton még erősebb napsugárzástól. Az sem lehet azonban kérdés, hogy mindezt stílusosan érdemes tenni!

forrás: http://elegantly-waisted.com/wp-content/uploads/2011/06/Bikin_31-459x664.jpg

Napvédő krém, szalmakalap és dél körül szigorúan árnyékba vonulás. Ugye, mindannyian betartjuk e szabályokat strandoláskor? Ahogyan azt is, hogy szemünket is védjük egy napszemüveggel? Szerencsére ma már többen napozunk tudatosan és kellő óvatossággal, mint felelőtlenül – de miért ne vihetnénk a dologba egy kis stílusjátékot is? Ha beszerzünk néhány divatos, vidám, bikinihez passzoló napszemüveget, mi lehetünk a vízpartok királynői.

A sportos

Ha a nyaralás aktívan fog telni és a napozás mellett kirándulásra, biciklizésre, új helyek felfedezésére is bőséges időt tervezünk, mindenképpen válasszunk egy nyúzható, ám csinos, sportos darabot. Ezek a napszemüvegek strapabíró polikarbonátból, polarizált lencsékkel készülnek, keretük is tartós, karcolódásmentes műanyag, így nem kell attól tartanunk, hogy a nagyobb igénybevétel mellett megsérülnek. A formát tekintve a legszembetűnőbb, hogy a sportos napszemüvegek szinte körbeölelik a szemeket, így valóban teljes körűen védenek a napsugárzástól. Mindezek mellett még trendik is, a rövidnadrágos-trikós, kirándulós szettekhez pedig nagyszerűen passzolnak. 

forrás: http://ell.h-cdn.co/assets/cm/15/11/480x720/5502a6ddd239f_-_elle-03-shore-thing.jpg

A feltűnő

Aki inkább a strandon villogna, feltétlenül szerezzen be egyet a szezon legdivatosabb, óriási, „statement” darabjaiból. Egy magunk körül ügyesen megtekert kendőruhához hatalmas, kerek napszemüveg dukál, amely kellően dívás megjelenést kölcsönöz a medence melletti bárban, és jól illik a jeges koktélokhoz.

A hatást tovább fokozhatjuk a szupermenő, színátmenetes ombre lencsékkel, amelyek garantáltan ránk irányítanak minden tekintetet. Ha kedveljük a hatvanas-hetvenes évek retró stílusát, a fejünkre kössünk egy csinos turbánt is, ugyancsak kendőből!

forrás: http://cdn.vogue.com.au/media/file_uploads/4/2/0/4297-1.jpg

A könnyed

Ha mindenünk a kényelem, akkor a pillekönnyű, keret nélküli modelleket nekünk találták ki! Az a nagyszerű ezekben a napszemüvegekben, hogy szinte minden fazonban elérhetőek, a mátrixosan keskenytől az imént említett oversize kerek formáig. S mivel mentesek mindenféle díszítéstől, nagyszerűen kombinálhatóak a strandruházattól az esti öltözékig a teljes nyaralós ruhatárral. A keret nélküli napszemüveg tehát igazi Jolly Joker – ha csak egyetlen darabot vinnénk magunkkal a nyaralásra, ez legyen az!

forrás: http://cdn2.next.co.uk/Common/Items/Default/Default/ItemImages/search/224x336/906556.jpg?G30