Lassan bontogatják rügyeiket a növények, ideje, hogy mi is friss külsőt öltsünk tavaszra. A lengébb, színesebb ruhatárhoz új, trendi szemüveg is dukál.

A tavasz mindig jó apropót nyújt a megújulásra, a március ezért kitűnő időszak arra, hogy lecseréljük szemüvegünket. Erre több jó okunk is lehet: ne feledjük, hogy elsődlegesen látásjavító eszközről van szó, s csak másodsorban divatos kiegészítőről. Nem árt, ha még az új darab beszerzése előtt megvizsgáltatjuk a szemünket, hogy a látásunkban bekövetkezett esetleges változásoknak megfelelő lencséket válasszunk a trendi új kerethez.

Ha ezen már túl vagyunk, nézzünk szét bátran az új szezon keretválasztékában és engedjük el a fantáziánkat! Itt az ideje, hogy hasznosítsuk az eddig kapott stílustanácsokat és a gyakorlatban is kipróbáljuk, milyen hatással lesz megjelenésünkre, ha az arcformánkhoz, személyiségünkhöz, haj- és szemszínünkhöz választjuk ki új kedvencünket, vagy egyszerűen csak feldobjuk a hangulatunkat egy vidám, színes darabbal.

Most a régi az új

Ha az idei tavasz és nyár uralkodó formáit nézzük, szembetűnő, hogy a férfi és a női szemüvegkeretek divatjában is egyformán tombol a retró-láz. Az ötvenes-hatvanas éveket idéző, vintage jellegű darabok között szerencsére a konzervatívabb ízlésűek ugyanúgy megtalálják a kedvükre való fazont, mint a bevállalósabb fiatalok. 

A klasszikus szarukeretes és a vonzóan nőies cicafazonú szemüvegek igazi statement darabjai lehetnek a megjelenésünknek, hangsúlyt adva egyéniségünknek. Ne habozzunk kihasználni, hogy egy jól megválasztott vintage stílusú keret szavak nélkül is sokat mesél rólunk.

Minimál sikk

A másik jelentős idei irányzat a magát még mindig erősen tartó minimál stílus, amely a szemüvegkeretek esetében a magas minőségű anyagok használatával készült, önmagában, díszítések nélkül is esztétikus, szélsőségektől mentes formavilágú, letisztult darabokat jelenti. Ezekbe a keretekbe mindenképpen érdemes befektetni, mert bár nem olcsók, egészen biztos, hogy nem egyetlen szezonra szólnak, s finom visszafogottságukkal mindenfajta öltözékhez jól társíthatók. 

Ha minimál iránti rajongásunkat egy szuperdivatos ötlettel is kiegészítenénk, próbáljunk fel néhány áttetsző keretet! Ezek a szemüvegek egyszerre testesítik meg a minimál sikket és a modern, naprakész divatot, miközben szépen alkalmazkodnak a teljes tavaszi-nyári ruhatárunkhoz.

Üde színeket!

Mindazok, akik az eddigieket unalmasnak találják, és szó szerint veszik a tavaszi frissítés jelszavát, vad színekben pompázó darabokra cseréljék le az eddigi fekete, barna vagy fémkeretes szemüvegüket. Egy élénk cseresznyepiros, napsárga vagy azúrkék keret fiatalossá teszi a megjelenést és mosolygós vidámságot csempész öltözékükbe.

Néhány szempontot azonban mérlegelnünk kell, ha színekre szomjazunk: a megfelelő árnyalat meghatározásához vegyük figyelembe arcunk, hajunk és szemünk színét, valamint azt is, hogy a kiszemelt darab mennyire illeszthető a ruhatárunkba. Nem érdemes elcsábulni egy olyan szín felé, amely csupán egy-két ruhánkkal párosítható össze harmonikusan. Az olyan, telt, de jól variálható színekkel, mint például a piros, a tengerészkék, vagy a mélyzöld nem foghatunk mellé. Próbáljuk ki!

Képek forrása:

férfi vintage: http://cache.mrporter.com/images/products/535925/535925_mrp_ou_l.jpg

minimál sikk: http://blog.wellappointedhouse.com/wp-content/uploads/RivetAndSway_ClearGlasses_PlusOne.jpg

színes keret: http://blog.myeyewear2go.com/wp-content/uploads/2014/11/Red-eyeglass-frames-are-the-new-black.jpg