Itt a tavasz, színesednek a ruhatárak és előkerülnek a vidám napszemüvegek is. Továbbra is hódítanak a színezett lencsével ellátott változatok, de tudjuk-e, mit üzen rólunk a kiválasztott szín?

A vibrálóan színes lencsékkel pompázó napszemüvegek évek óta stabilan tartják pozíciójukat a divatban, nem csodálkozunk hát, ha az idén tavasszal és nyáron is sok ilyen darabot látunk az utcán és a fesztiválokon. A legtöbben hangulat és ízlés – netán pillanatnyi fellángolás – hatására választanak színt, míg néhányan azt figyelik, milyen napszemüvegeket hordanak a közismert emberek, vagy a trendekre érzékeny divatbloggerek.

Abba már kevésbé gondolunk bele, hogy szemüveglencsénk színe információkat is közvetít rólunk, pedig a látvány bizony hozzájárul a rólunk alkotott képhez. Lássuk, hogyan!

Cool kék

Az élénk királykék napszemüveglencsék talán a legnépszerűbbek és a legelterjedtebbek a színes változatok között. E hűvös és nyugodt szín viselője lazaságát, megbízhatóságát, minőségre való törekvését közvetíti a külvilág felé. Nyugodtan kapjunk fel egy kék lencséjű, aviator fazonú napszemüveget, ha „kúl” és professzionális benyomást szeretnénk kelteni magunkról. Aki pedig még az összhangra is ügyel, válasszon olyan darabot, amelynek aranyszínű fémkerete van – hiszen a csillogó arany csodásan kiegészíti a hideg kék lencséket!

Nyájas zöld

Aki szeretne mindenkit közel engedni magához, válassza a megnyugtató zöldet, amely azt sugallja, hogy az ilyen szemüveg tulajdonosa kiegyensúlyozott, nyíltszívű és kedves személyiség. A harmónia színe azoknak is kedvence lehet, akikhez közel áll a „zöld” szemlélet, vagyis tudatosan támogatják a környezetbarát megoldásokat. Mindezek mellett a zöldre színezett lencséjű napszemüvegek kifejezetten trendinek is számítanak idén, úgyhogy ne csak másokkal legyünk kedvesek, hanem saját magunkkal is, és ajándékozzuk meg magunkat egy igazán klassz, zöld lencséjű napszemüveggel.

Mosolygós sárga

Mindegyik variáció közül a legvidámabb természetesen a napsütötte sárga és a narancs. A sárgára színezett lencséjű napszemüvegek igazi bulis darabok, és szavak nélkül is elmondják viselőikről, hogy legszívesebben örökké mosolyognának és mindig az élet napos oldalán állnak. A forró hangulatú nyári fesztiválokon egyenesen kötelező darab lesz a sárga lencséjű, piros fémkeretes változat!

Kreatív lila

A spiritualitás és a képzelet színe a lila, ezért kifejezően megtestesíti a kreatív személyiséget. A művészlelkek látványosan kitűnhetnek a szürke tömegből egy különleges, lila lencsékkel ellátott – netán a szín egy másik árnyalatával keretezett – napszemüveggel. E darabok olyan különlegesek, hogy egyhamar nem jönnek szembe az utcán.

Szenvedélyes piros

Végül, de korántsem utolsósorban említsük meg a tüzes vöröset, amely mi mást is jelenthetne, mint azt, hogy aki ilyen színű napszemüveglencse mögül néz a világra, szenvedélyes, heves vérmérsékletű, pezsdítő egyéniségű ember. Az erős szín aktív személyiséget feltételez, nem véletlen, hogy a sportolóknak készített speciális napszemüvegek között is igen népszerűek a piros árnyalatai.

Képek forrása:

1. színes szemüvegek-montázs: http://www.pretavoir.co.uk/blog/wp-content/uploads/2013/12/mirror3.jpg

2. kék: https://mystylelixir.files.wordpress.com/2013/02/zara_boots_zara_coat_vivaluxury11-1_grande.jpg

3. zöld: http://www.iamitalian.com/wp-content/uploads/2013/07/24-iamitalian-sunglasses-mirror-lenses-blue-green-orange-etro-dress-c%C3%A9line-white-shirt-summer-.jpg

4. sárga: http://images.asos-media.com/inv/media/9/1/4/4/3264419/image3xl.jpg

5. lila: http://cdnb.lystit.com/photos/2013/10/02/super-sunglasses-blackpurple-mirror-mirrored-cove-giaguaro-sunglasses-product-2-13824431-309716998_large_flex.jpeg

6. piros: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/5e/8c/06/5e8c065dc707251576bd3fb6c1f885b8.jpg