A hamarosan kezdődő nyári szezon sztárfrizurája a nőknél a rövid fazon, illetve a vállig érő bob lesz. Milyen szemüvegformák illenek e trendi hajviseletekhez?

Ahogy melegszik az idő, úgy rövidülnek a női hajak: a hölgyek ilyenkor szívesebben szánják rá magukat egy kis frissítő hajvágásra és egy könnyed, szellős új frizurára. Az idei nyári szezon kedvez a bátraknak, hiszen nagy divat a rövid fazon – a fiús pixie-től a vállig érő bubiig. Irány tehát a fodrász, de előbb lássuk, milyen szemüveget válasszunk a trendi frizurákhoz!

http://www.kapselsvoorhaar.nl/content/uploads/2014/06/image026.jpg?aa8ccd

Röviden is nőiesen

A rövid fazonok között továbbra is a pixie a legmeghatározóbb trend. Az elöl akár a szemeket is eltakaró, aszimmetrikus forma kihangsúlyozza az arcot és a finom vonásokat, ezért elsősorban a kifejezetten nőies, szép arcú hölgyeknek áll jól. A szemüvegek közül a letisztult formákat részesítsük előnyben, ha ezt a hajvágást választottuk. Jól fog állni minden klasszikus fazon, a díszítésektől mentes, sima fekete keretek pedig hagyják érvényesülni a vonzó tekintetet és a különleges frizurát is.

Lob és retró

Az előttünk álló nyár legdivatosabb női frizurája kétségtelenül az úgynevezett lob lesz (a név az angol „long bob” azaz „hosszú bubi” szavak találó összevonása). A félhosszú, egyenesre vágott haj egyszerre elegáns, játékos, könnyed és ultranőies, így viselőiknek nem kell különösebb erőfeszítést tenniük, hogy feminin vonásaikat még a szemüvegükkel is erősítsék. A lob frizurákhoz tehát nyugodtan lehet egy kicsit szigorúbb vonalvezetésű szemüvegfazont társítani – már csak a kontraszt kedvéért is. Ez a játék különösen jól működik a finoman hullámos, kissé rendezetlen bubiformával.

Ha azonban lob fazonunk mértani pontossággal vágott és szögegyenes, nem árt, ha lágyítunk egy kicsit az összképen. A frizura vonalainak keménységét feloldhatjuk egy szépen lekerekített aljú, ovális formavilágú szemüveggel.

http://cutemediumhairstyles.com/wp-content/uploads/2014/07/Hairstyles-and-glasses.jpg

A vállig érő bubifrizurákhoz különösen jól passzol a retró, cicafazonú szemüveg – ezzel a formával egyszerűen nem tudunk melléfogni! Vegyük azonban figyelembe, hogy a lob valósággal bekeretezi – és ezzel kirakatba helyezi – az arcot, s így óhatatlanul nagyobb figyelmet kap a szemüvegünk is. Érdemes tehát gondosan kiválasztani a legjobban álló formát. A cat-eye szemüvegek most a legtrendibbek, így rengetegféle formában kaphatók, a kerekdedebbtől az egészen hegyes szélűig, mindenképpen próbáljunk fel többet is belőlük, hogy eltaláljuk az egyéniségünket leginkább tükröző darabot.

És aki mégis inkább a hosszúnál maradna…

A nők egy része – divat ide vagy oda – ragaszkodik az évek alatt hosszúra növesztett tincseihez. Az idei trend szerint a hosszú haj most laza és enyhén hullámos. Ehhez a kicsit rendezetlen, fiatalos fazonhoz leginkább a bohókás szemüvegek illenek – például a kerek Lennon-szemüveg, vagy a rikítóan színes keretes szemüvegek. Egészen biztos, hogy a forró nyári fesztiválokon sokat látunk majd ezekből a kombinációkból…  

http://img5.visualizeus.com/thumbs/71/47/girl,glasses,hair,color,pop,stripes-714792c7a1545126a2a0984ec6a2d11d_h.jpg