Hol van már az az idő, amikor a „pápaszem” csak praktikus funkciót látott el, miközben elcsúfította a hölgyek arcát? A szebbnél szebb mai keretek között nem egy olyan darabot találunk, amellyel nemhogy elrejthetjük, hanem éppen kiteljesíthetjük nőies varázsunkat.

Csáberő fokozása szemüveggel? Valljuk be, nem ez az elsőként eszünkbe jutó kiegészítő, ha valami igazán nőies darabra vadászunk. Pedig, egy kellő rafinériával kiválasztott szemüveggel kihangsúlyozhatjuk pillantásunkat, fokozhatjuk lágy kisugárzásunkat, vagy éppen mágnesként vonzhatjuk a férfitekinteteket. Lássuk a legjobb trükköket!

Az ellentétek vonzása

Nem kell mindjárt a legnőiesebb, cicásan ívelt szemüvegkeretre gondolni, ha csábosak akarunk lenni. A nőiesség úgy is kihangsúlyozható, ha az ellentétek játékára alapozunk. Egy szigorú, szögletes, már-már férfias keret nagyszerűen ellenpontozza a nőies megjelenést és fantasztikusan mutat egy hosszú, hullámos hajzuhataggal, selyemblúzzal és szűk szoknyával párosítva. Ugyanígy elérhetjük ezt a hatást fordítva is: próbáljunk ki egy finom színezésű, halvány, lágyan ívelt szemüvegkeretet fiúsan rövid frizurával és nadrágkosztümmel – lehengerlőek leszünk!

Sikkes keretek között

Ha az időtálló, klasszikus szépségű keretek közül választunk, úgy sugározhatunk nőiességet, hogy közben mégsem leszünk hivalkodóak vagy cicababásak. Elég, ha a szemüveg szára kap egy finom, visszafogott díszítést, s ez máris diszkrét csillogást visz a megjelenésünkbe.

A formákat és a színezést illetően inkább maradjunk meg az egyszerűségnél: egy nem túl szögletes fekete keret tökéletesen hangsúlyozza eleganciánkat és minden öltözékhez jól társítható.

Koronázzuk meg pillantásunkat

Akinek szép a szeme, hatásosan fokozhatja pillantása vonzerejét egy dekoratív, de nem túl tolakodó szemüvegkerettel. Csak az arányokra kell ügyelni: olyan darabot válasszunk, amely hangsúlyoz, de nem vonja el a figyelmet a szemekről.

Jó ötlet lehet egy lágy, pasztellszínű keret, amellyel szépen keretezhetjük az igéző pillantást, miközben hagyjuk érvényesülni a sminket is.

Ha a szem formája helyett inkább annak színét szeretnénk kiemelni, alkalmazzuk a komplementer – azaz kiegészítő – színpárok trükkjét. Válasszunk olyan színű keretet, amelynek árnyalata éppen ellentétes oldalon helyezkedik el a színkörben a szemünk színéhez képest, s a hatás döbbenetes lesz. Tengerkék szemhez például párosítsunk egy arany- vagy mustársárga keretet, a mélyzöld szemet pedig egy tüzes piros kerettel tegyük ellenállhatatlanná. A kiegészítő színpárok hatása abban rejlik, hogy ösztönösen harmonikusnak érezzük őket, s közben fel is erősítik egymást. A kék szem még kékebb lesz, a zöld még zöldebbnek fog tűnni.

Ha kedvet kaptál egy nőies darabhoz, használd ki nőnapi akciónkat: március 2 és 8. között minden termékre – így a szemüvegkeretekre is – 30 százalék kedvezmény jár!

Képek forrása:

1.       http://2.bp.blogspot.com/-y9g1WYzjAL0/UmgsTxqWFdI/AAAAAAABB3A/mJ4wd5GW_xA/s1600/Carrera-01.jpg

2.       http://25.media.tumblr.com/tumblr_m541phq9pF1r4t0mjo1_400.jpg

3.       https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/d1/35/82/d13582b993ee7b14f7f9929590268290.jpg

4.       https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/07/b1/0f/07b10fc6b7773b7a0814ee6b500f80fa.jpg