A divat körforgása soha nem áll le, így az újév is friss fuvallatokat, új színeket és formákat hoz, természetesen a szemüvegdivatba is. Lássuk, mit viselnek a trendi nők 2015-ben!

A világ divatfővárosaiban már az előző év őszén ízelítőt kaphattunk a 2015-ös tavaszi trendekről, s aki jól figyelt, azt is láthatta, hogy a legmenőbb tervezők milyen szemüvegeket adtak a kifutók modelljeire, kiegészítőként. Az előrejelzések alapján idén sok játékos fazont és tiszta, ragyogó élénk színű kereteket fogunk viselni. Nézzük, melyek a főbb irányzatok!

 

Városi glamúr

Sikkes, üzletasszonyos trendvonal, amelyet nagyon fognak szeretni a kifinomultan vonzó, nőies stílust kedvelő hölgyek. Öltözködésben alapvetően a visszafogottság és a klasszikus szabásvonalak jellemzik, ám megfűszerezve egy-egy merészebb, feltűnőbb darabbal (mint például egy tűzpiros bőrdzseki a hagyományos kosztümhöz).

A szemüvegek terén e trendbe illeszkednek a közepesen vastag, szögletes formavilágú, magas minőségű anyagokból készülő, a fölösleges díszítéseket mellőző keretek. A klasszikus vonalvezetésbe a színekkel csempészhetünk némi játékot: tavaszra divatosak lesznek a kék és a lila különböző árnyalataiban pompázó szemüvegkeretek. 

 

Bardot nyomában

Még mindig letaszíthatatlan a női szemüvegformák népszerűségi listájának éléről az ívelt, cicás fazon, ami idén is szuperdivatos marad. Szerencsére mindenki megtalálhatja a cicaszemüvegek között az igazán neki valót, hiszen az íveltség erőssége vagy lágysága, illetve a keretek vastagsága szinte végtelen mennyiségű variációt eredményez.

Ezzel a klasszikus, Brigitte Bardot-t idéző formavilággal mindig, minden alkalomra stílusosak lehetünk 2015-ben is. Öltözékek terén nem muszáj hozzá illően retrós darabokat választanunk, nyugodtan játsszunk a kontrasztokkal és keverjük a stílusokat! A cicaszemüveg ugyanis igazi jolly joker, bármihez jól fog állni.

 

Fémes-fényes keretek

A high-tech jellegű megoldásokra is nyitott hölgyek idén számtalan érdekes megmunkálású, tükörfényesre polírozott műanyagkeret közül választhatnak. A látványos anyaghasználat letisztult formát kíván, ezért ezek a keretek nemesen egyszerűek és szögletesek, mellőznek minden játékosságot. A kissé szigorú trend keménnyé teheti az arckifejezést és a teljes megjelenést, ezért az ellentétek vonzását kihasználva inkább a lágyabb, nőiesebb arcformájú nők kísérletezzenek vele, ellenkező esetben túlzottan maszkulin lesz az összhatás.

 

 

Kreatív műalkotások, csak merészeknek!

A divatban a határ a csillagos ég, s a tervezők nem is fogják vissza magukat. Már tavaly is nagy divat volt az öltözékeknél a különféle híres logók – ötletesen átvariált, s ezáltal új mondanivalóval gazdagított – felhasználása, nem csoda, ha a kreatív logómánia a szemüvegkereteket is utolérte. Aki nem riad vissza egy kis polgárpukkasztástól, meg fogja találni magának a kínálatban a legismertebb gyorsétterem-lánc logóját idéző napszemüvegkeretet ugyanúgy, mint az egyéb, már-már műalkotásszámba menő darabokat: a kreatív keretek készülhetnek extrém anyagokból (például textilbevonattal), de kaphatnak akár dús kristálydíszítéseket is. A formák tárháza is végtelen, itt aztán tényleg elszabadulhat a fantázia. Ez a trend a vagány, egyébként is merészen öltözködő hölgyeknek ajánlott, akik már a puszta megjelenésükkel is fel szeretik hívni a figyelmet magukra. 

Képek:

http://www.otticanet.com/img/imgIntroBrand/vogue_1.jpg

http://www.opticshopping.com/sites/default/files/styles/article-slider/public/slider_larger_image/lunettes_bicolores-couv.jpg

http://www.u-style.com.tw/img/upload/members/admin_cp/2012/11/1353647079a5.jpg

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/82/a6/23/82a623ba73c775ba5da6005d6649319e.jpg