Egyre sötétebbek és borongósabbak a napok, ahogy haladunk a télbe. A szürkeség ellen sokat tehetünk, ha vidám, színes kabátokat, kiegészítőket – és színes szemüvegeket – hordunk!

Hideg van, korán sötétedik, s talán a kedvünk is halványabb. A ruhák, kabátok szürkék, feketék, a színek mintha a természet sokszínű árnyalataival együtt hónapokra eltűnnének. Sokan e borongós hangulat miatt nem szeretik a téli hónapokat, s alig várják, hogy kitavaszodjon. De nem feltétlenül kell beállnunk a lehorgasztott fejjel közlekedők táborába! Saját és környezetünk kedvét is feldobhatjuk, ha „csakazértis” színes öltözékeket vagy kiegészítőket viselünk.

 

Vidám sapkák, sálak, szemüvegek

Ha a télikabátunkat nem is cseréljük le minden szezonban, a kiegészítők variálásával időről időre felfrissíthetjük téli szettünket. Egy fekete vagy szürke kabáthoz szerencsére bármilyen élénk árnyalat jól illik, így elengedhetjük a fantáziánkat. A hölgyek bátran válasszanak egy vidám napsárga vagy klasszikus piros kézitáskát, míg az urak egy szép borvörös, merész fűzöld, vagy visszafogott mélylila sálat. A fiatalabb korosztály tagjai körében még mindig stabilan tartja magát a laza kötött „beanie” sapkák divatja – ezek a praktikus darabok idén télen is nyugodtan bevethetők a hideg ellen, s ha még színesek is, akkor garantáltan jókedvre derítenek.

Ha pedig mindehhez egy kis további szín-fűszert is adagolnánk, válasszunk öltözékünkhöz a kiegészítők árnyalatához illően élénk, feltűnő szemüvegkeretet, ami a nagy szürkeségben csak úgy vonzza a tekinteteket. Idén télen divatos a kék és lila szinte összes változata, valamint a merészebb, erős pinkes színek. 

Ne feledkezzünk el a szikrázó fehérről sem, hiszen a tél és a hó színe örökké trendi marad! Konzervatívabb öltözékhez párosítsunk egy vékonyabb keretes darabot, míg a bevállalósabbak kipróbálhatnak egy – idén szuperdivatosnak számító – vastag, fehér keretes, a hatvanas éveket idéző szemüvegfazont. 

Sápadt arc ellen is színeket!

A téli hónapokban szinte mindenkinek világosabb a bőrszíne. Az ilyenkor jellemző sápadtságot kellemesen oldhatjuk, ha az arc közelébe élénk színeket helyezünk el az öltözékünkben. Vigyázzunk azonban, hogy milyen árnyalatot választunk: a sárga vagy a zöld ilyenkor kevésbé szerencsés.

A hölgyek helyzetét könnyíti, hogy ők a sminkjükkel is játszhatnak, s az arc- és szemfestéssel is ragyogást vihetnek a téli szürkeségbe. A jól megválasztott – sminkkel és a ruhával egyaránt harmonizáló – szemüveg segítségével még tovább fokozható a vonzó, élettel teli hatás. Ne féljünk hát az előttünk álló időszakban a játékosabb, színesebb keretek közül választani. 

S ha megtaláltuk az ideális darabot, már csak annyi a dolgunk, hogy megfelelően ápoljuk, s egy hasznos törlőkendő segítségével megszabadítjuk csinos szemüvegünket a meleg helyiségekbe lépve tapasztalható párásodástól. Mert egy jó szemüveg csak az éles látással együtt igazán sikkes!

Képek:

http://media-cache-ec0.pinimg.com/236x/c6/58/36/c6583641ea44226c3e0df8f3a2e70227.jpg

http://cdn.fashionisers.com/wp-content/uploads/2014/07/fall_winter_2014_2015_eyewear_trends_aviator_sunglasses.jpg

http://1.bp.blogspot.com/_Odu7eqW6gAY/TDR08j7kUaI/AAAAAAAAfmA/bgM2XFiNfrE/s1600/Miu+Miu+Fall+Winter+Campaign+Eyewear+02.jpg

http://www.wallpapersgalaxy.com/wp-content/uploads/2011/01/escada_glass.jpg