Régebben azok a szemüvegesek, akiknek volt rá lehetőségük, minél hamarabb kontaktlencsére váltottak, hiszen nem volt divatos szemüveget hordani, és valljuk be, a kínálat sem volt megfelelő a keretek terén. Napjainkra egyre trendibb szemüveget viselni: még azok is hordják, akiknek egyébként nem lenne indokolt látásromlás miatt. Mára a designerek is felismerték, hogy a szemüveg a divatos táskák, ékszerek mellett egy menő kiegészítő lett.

A retro térhódításával kezdődött a sötét, leginkább fekete keretes szemüvegek elterjedése, amely sokak számára könnyedén befogadható és adaptálható divatirányzat volt. Innen már csak egy lépés a mostanában olyan divatos, színes keretes és nagyméretű szemüvegek térnyerése.

Manapság egy nyáresti party vagy egy-egy fesztivál kelléke egy megfelelően választott szemüveg, ami viselője stílusáról legalább annyit elmond, mint például a cipője. Nyilván nem a világító/csíkos/szívecskés partykellékekről beszélünk, hanem a valódi szemüvegekről, amiket optikákban lehet beszerezni. A szemüvegesek némileg előnyösebb helyzetben vannak, hiszen az úgynevezett party-szemüvegük eltérhet a hétköznapi viselettől: így akár színben, akár formában bátrabb modellt is választhatnak.

Arra ügyeljünk, hogy bár a szemüveg viselése egyre divatosabb, ne felejtsük el a megfelelő keretet választani a megfelelő eseményre. A színes, műanyag keretes szemüvegeket hagyjuk otthon egy elegáns eseményen/partyn/esküvőn, ugyanakkor ne menjünk fesztiválozni egy túlzottan decens modellben.