Szemüvegesként olykor nem egyszerű felöltözni az alkalomhoz illően. Néha azt érezhetjük, a szemüveg egyfajta korlátozás és nem elég csinos például egy színházi előadáshoz, elegáns esti programhoz. Most megmutatjuk, hogy ez távolról sem igaz!

Természetesen akkor sem kell lemondanunk egy gyönyörű kisestélyiről vagy koktélruháról, ha szemüveget viselünk. Sőt, egy jól kiválasztott szemüveg sokat hozzátesz a megjelenésünkhöz, kiemeli a ruha és az arcunk különlegességeit. Nézzünk néhány példát, milyen szemüveget érdemes választanunk elegáns esti programokhoz!

Ha nem szeretnénk, hogy szemüvegünk túlságosan domináns legyen, választhatunk keret nélküli darabot, vagy akár egy ilyen vékonykeretes, szolid változatot, mint amilyet Meryl Streep visel. Egy vékony keret egyáltalán nem fogja elvonni a figyelmet a ruháról, de azért nem árt, ha színben harmonizálnak. Egy ilyen darab mellett elfér egy feltűnőbb fülbevaló, bonyolultabb frizura is.

Kép forrása: http://www.aceshowbiz.com/images/wennpic/meryl-streep-premiere-ricki-and-the-flash-02.jpg

Ha egy kicsit bátrabbak vagyunk, de még mindig arra törekszünk, hogy kevéssé legyen feltűnő a szemüvegünk, akkor válasszunk modern, világos színű darabot. Erin Heatherton fehér csipkeruhájához és szép, természetes szőke hajához egy bézses árnyalatú szemüveget választott, ami stílusos, szolid, elegáns és nem túl sok. Egy ilyen ruhához tökéletesen illik a vörös rúzs, a tekintet a szájra irányul, ami által a szemüveg kevésbé lesz hangsúlyos, ugyanakkor szépen egyensúlyba hozza az arc színeit, formáit.

Kép forrása: http://i.huffpost.com/gen/1310647/thumbs/o-HEATHERTON-570.jpg

Nézzünk néhány olyan összeállítást, amelyek már nagyobb bátorságot követelnek meg viselőjétől! Láthatjuk, hogy egy fekete keret is tud nagyon elegáns lenni, de ennek mindenképpen az a titka, hogy egyszerű, akár egyszínű ruhát válasszunk, és a hajunkat se rendezzük ezúttal bonyolult, romantikus kontyba. Ehhez az egyébként merész, mégis egyszerű vonalvezetésű ruhához például tökéletesen illik a hasonlóan egyszerű szemüvegkeret.

Kép forrása: http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/11/16/article-2062059-0ED0675F00000578-929_306x754.jpg

Természetesen egyáltalán nem kell a feketéhez ragaszkodnunk, sőt! Helen Flanaganhez hasonlóan akár színes ruhához is választhatunk egy egészen más színű keretet. Ebben az esetben a lilás árnyalatú keret fantasztikusan egyedivé teszi a színésznő megjelenését. Fiatalos, játékos és közben nagyon nőies választás.

Kép forrása: http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/10/30/article-0-15C4042C000005DC-400_634x890.jpg

Amikor szemüveget választunk egy alkalomra, dönthetünk úgy is, hogy szándékosan erre a kiegészítőre helyezzük a hangsúlyt. Anne Hathaway bohókás, lila ruhájához például tökéletes passzol ez a túlméretezett keret, sőt, a szemüveg nélkül nem is lenne az igazi ez a szett. A színésznő lazán összefogott haja szépen keretezi az arcát, és ékszereket is alig-alig visel, hiszen ebben az esetben a szemüveg az ékszer, a legfőbb kiegészítő.

Kép forrása: http://m.niusnews.com/upload/imgs/default/14AugCH/celeglasse/02.jpg

Rachel Harris fantasztikus ruhája sem érvényesülne ilyen szépen e nélkül a tökéletes szemüvegkeret nélkül. A szőke haj és a világos bőr miatt a színésznő arca, válla amúgy túlságosan hangsúlytalan lenne ebben a pánt nélküli ruhában, így valamiféle kiegészítőre szükség van, hogy az outfit egyensúlyba kerüljön. Rachel Harris végül egy nagyon visszafogott fülbevaló és egy feltűnő szemüveg mellett döntött. Lehetett volna fordítva is, de lássuk be, így sokkal eredetibb.

Kép forrása: http://www.usmagazine.com/uploads/assets/photo_galleries/red_carpet_galleries/5359-rachael-harris-2015-oscars/1424648839_rachael-harris-zoom.jpg

Valószínűleg Megan Mullally is a „ne légy szerény, viseld büszkén” elvet tartotta szem előtt, amikor kiválasztotta a vörös szőnyeges ruháját, és hozzá ezt a szemüveget. A cat-eye keret szupernőies, amit tovább fokoz ennek a fantasztikus ruhának az ujja. Íme a tökéletes példa arra, hogy a fekete igenis lehet izgalmas!

Kép forrása: https://trendslation.files.wordpress.com/2014/01/agoldenmegan.jpg