Az ünnepek közeledtével nem csak az otthonunk öltözik díszbe, de mi is szeretnénk a legcsinosabb formánkat mutatni. Szemüveges nőként nem mindegy, mivel és hogyan készítjük el alkalmi sminkünket. Íme, néhány jótanács és trükk!

Karácsonyra, szilveszterre előkerülnek a szekrényből a kis fekete ruhák, a csillogó ékszerek – és persze a hétköznap megszokott sminket is felváltja a hangsúlyosabb arc-és szemfestés, hogy a hölgyek a lehető legszebbek legyenek az ünnepen. A hétköznapi sminkekről már volt szó korábban, ám nem árt tudni, hogy az alkalmi szemfestésnél kedvelt fémesebb, csillámos színeket és krémes textúrájú festékeket miként használjuk, hogy a legelőnyösebb hatást érjük el. 

A mai, korszerű szemüveglencsék szerencsére már nagyon vékonyak, a divatos keretek választéka pedig elképesztően változatos, így nemhogy elrejtik, de még szépen ki is emelhetik rabul ejtő pillantásunkat, érdemes tehát gondosan sminkelni estére is.

Válassz egy árnyalattal élénkebbet!

Legyen szó akár szemhéjpúderről, akár szemceruzáról vagy szempillafestékről, alapszabály, hogy szemüvegesként válasszunk eggyel teltebb árnyalatot, mint amilyet szemüveg nélkül használnánk. Ugyanez áll az alkalmi sminkekre is, vagyis egy leheletnyivel „foghat vastagabban” a ceruzánk, de azért vigyázzunk, hogy ne essünk túlzásokba.

A másik hasznos szabály, hogy minél semlegesebb, és „láthatatlanabb” – vagyis vékony keretű, esetleg keret nélküli – a szemüvegünk, annál élénkebb lehet a szemfestésünk. Mindez természetesen fordítva is igaz: ha kedvenc szemüvegkeretünk vastag és feltűnő, készítsünk minél lágyabb és visszafogottabb szemsminket – még estére is. 

Elsődleges cél, hogy kiemeljük a tekintetünket és magunkra irányítsuk a figyelmet. Ezt egy alkalmi smink esetében nem az erős festéssel, hanem sokkal inkább a hétköznap megszokottól eltérő színek használatával érhetjük el. Ha a mindennapokban a neutrális színeket – mint például a bézs, barna vagy szürke árnyalatai – részesítjük előnyben, az ünnepekkor bátran válasszunk egy lila, burgundi vagy éjkék szemhéjpúdert. Ha ódzkodunk a mélyebb árnyalatú szemfestékektől, akkor jó megoldás, ha a megszokott szemceruzánkat cseréljük ezúttal egy különlegesebb, lila, fémes mélyzöld vagy akár aranyszínű szemtusra, amellyel szép, ívelt, cicás vonallal emelhetjük ki és varázsolhatjuk ünnepivé tekintetünket. Próbáljuk ki estére a szokásosnál vastagabb tusvonalat, gyönyörű és vonzó lesz tőle a pillantásunk!

 

Csínján a csillámmal

Akár alkalmi öltözékről, akár esti sminkről van szó, a csillámok és flitterek mindig előkerülnek. Szemüvegesként azonban bánjunk óvatosan a csillámporokkal és gyöngyházas szemfestékekkel, mert a szemüveglencsék felerősítik a hatásukat, és szinte prizmaként sokszorozzák meg a csillogást – márpedig, mi ragyogni szeretnénk és nem diszkógömbként fényleni, igaz?

Éppen elegendő, ha utolsó simításként egy könnyed ecsetvonással átsimítjuk a szemhéj mozgó részét egy finom gyöngyházfényű szemhéjpúderrel, vagy ha csak a belső szemzugba teszünk egy keveset a világos, csillogó változatból. 

Befejezésként pedig ne feledkezzünk el a rebbenő pillákról, amelyeket ezúttal legalább két réteg, mélyfekete festékkel fedjünk be. Ha pedig igazán igéző szempárt szeretnénk, festés előtt vegyük elő a fegyvertárunkból a jó öreg szempillagöndörítőt, és vessük be azt is!

Képek forrása: 

http://yxmakeup.com/wp-content/uploads/2014/12/make-up-girl-smile-face-glasses_large.jpg

http://blog.myeyewear2go.com/wp-content/uploads/2013/09/makeup-with-glasses-eyes-img-2.jpg

http://www.baroness.co/wordpress/wp-content/uploads/2014/07/women-glasses.png