Minden női gardrób alapdarabja kell, hogy legyen: a cicaszem fazonú napszemüveg örök és nem egyszerűen divatos, hanem mindig stílusos. De hogyan viseljük úgy, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőle?

Bár a macskaszem forma abszolút ikonikus és minden alkalomra, mindenki viselhetné, sokan mégis tartanak tőle, mondván, túlságosan karakteres. Márpedig a karakteres darabokat tudni kell viselni ahhoz, hogy ne nyomja el viselője személyiségét és öltözékének többi elemét sem.

A kétkedőket meggyőzendő, íme, néhány tipp, amely megmutatja, hogy a cicafazon nem is olyan komplikált, sőt, kifejezetten simulékony forma, amely jól társítható szinte mindenhez és mindenkihez.

http://outfitshunter.com/img/outfits/l/3WgjV-trend-accessory-cat-eye-sunglasses-cat-eye-sunnies-on-point-clothing.jpg

Kis fekete napszemüveg

Ha biztosra akarsz menni, válaszd a feketét! Ez a napszemüvegekre ugyanúgy igaz, mint a klasszikus alapruhatárra. Egy elegáns, örök darabot mindenképpen birtokolnunk kell, és a nem túl szélsőségesen hegyes, letisztult fekete macskaszem napszemüveg ideális választás. Ez a fazon olyannyira bombabiztos, hogy akár ajándékba is adhatnánk, anélkül, hogy leendő tulajdonosa felpróbálta volna előtte. 

http://www.wendyslookbook.com/wp-content/uploads/2013/02/Shadow-Play-6-433x650.jpg

…vagy egy nagy fehér

Amennyire klasszikus ez a forma feketében, annyira trendi és naprakész egy hófehér kerettel. Nyárra kötelező darab mindazoknak, akik a feltűnő külsőre szavaznak, de nem akarnak túlságosan sokat erőlködni azon, hogyan érjék ezt el. Egy fehér keretes cica-napszemüveg garantáltan mágnesként vonzza majd a tekinteteket, akármit is viselünk még magunkon. A tuti befutó fesztiválkülsőhöz is nyerő választás!

http://40.media.tumblr.com/tumblr_m84zubKcwk1rwt7mko1_500.jpg

Minta itt, díszek ott

Ugyancsak feltűnő, ám jóval kifinomultabb módon ragadja meg a figyelmet, ha a napszemüveg kerete állatmintás dekort kap. Egy leopárdmintás keret kellő vadságot ad akár egy decens, ceruzaszabású ruhához vagy nyári kiskosztümhöz is, de kevésbé nagyasszonyosan is viselhetjük, például szafari stílusú öltözékkel: feltűrt ujjú, khaki selyeminggel és zöld vagy barna sorttal.

http://40.media.tumblr.com/9c6b37ae618421ea2942d229aade2596/tumblr_mnxoknCXlu1qiis88o1_1280.jpg

A díszített keretekről azt gondolhatnánk, hogy önmagukban „ellopják a show-t” és túl bonyolult hozzájuk öltözni, ám a cicafazon esetében ez nem feltétlenül van így. Amennyiben a keret felső része kap díszítést, maga a lencse lekerekítettebb marad, ami furcsa módon, összhatásában visszafogottabbá teszi ezeket a napszemüvegeket, így nyugodtan bevethetjük e darabokat a hétköznapi, laza, rohangálós szettjeinkhez is.

Tükröm, tükröm…

A színes, tükröződő lencsékkel készült napszemüvegek már több szezon óta a legdivatosabbak közé tartoznak, így, ha ezt kombináljuk az időtlen cicaformával, egyszerre lehetünk trendik és mégis stílusosak. Most mindenki az aviator fazonban keresi a tükrös-színes változatokat, lógjunk hát ki a sorból egy szupernőies és mégis sportos darabbal!

http://1.bp.blogspot.com/-CFNAAwnKUV8/UZFP9YfQ7lI/AAAAAAAAD84/Qhxj0AQMT6o/s640/12quality-moment-custom4.jpg