Átlagos nőként is kihívást jelenthet a mindennapos sminkelés – a bőrhibák elkendőzése, a szép részek kiemelése, a szem és a száj formájának trükkös megváltoztatása -, hát még, ha szemüveges is az ember lánya. Hiszen a szemüveg jócskán megváltoztatja az arc karakterét, a lencsék pedig láthatóan felnagyíthatják, vagy kicsinyíthetik a szemeket.

Sokan be sem kalkulálják ezeket a hatásokat és rutinból festik ki magukat. Ennek eredménye a hatalmas, csillámosra sminkelt tekintet, vagy éppen az amúgy is pici, feketével keretezett szem. Pedig van néhány olyan egyszerű tipp, amellyel nem lehet melléfogni.

Forrás: http://lifemagazin.hu/szepseg/smink/hogyan-sminkeljunk-ha-szemuvegesek-vagyunk

  1. Natúr a befutó.

Most amúgy is nagy divat a természetes hatású külső, úgyhogy ne habozz kipróbálni a „nincs rajtam smink”-sminket. A natúr bézs, homok és finom barnás árnyalatú szemhéjpúder, egy leheletnyi szempillaspirállal éppen elegendő. A szemüveg ráadásul tompítja is a smink hatását, így még természetesebbnek fogsz tűnni.

  1. Ne félj a szempillaspiráltól.

Azt hitted, hogy összemaszatolja a szemüveglencsédet? Ugyan már! Használj vízálló, vagy úgynevezett „smudge-proof” spirált és bátran emeld ki a tekintetedet! Mint tudjuk, egy nő nem lehet túl fiatal, túl vékony és túl hosszú szempillák sem léteznek... Élj vissza a lencse nagyító hatásával és növeld meg vele pilláid hosszát!

Tartsatok velem legközelebb is, ha további tippek érdekelnek!