Sminkelési jótanácsokról szóló írásom első részében arra igyekeztem felhívni a figyelmet, hogy a natúr színek használatával, illetve egy jól megválasztott szempillaspirállal milyen könnyen széppé varázsolható a (szemüveges) tekintet. 

Most további egyszerű, de nagyszerű tippeket adok, amelyek segítségével biztosan kiragyognak szemeid a lencsék mögül!

1. Kerethez a szemceruzát.

A szemkontúrt igazítsd a szemüvegkeret vastagságához, vagyis vékony kerethez vékonyan húzd ki a szemed, a vastag kerethez pedig fogjon vastagabban a szemceruzád. A vastag keret ugyanis elrejtené a vékony kihúzást, míg a vékony kerethez túlságosan hangsúlyos lenne egy erősen kontúrozott szem.

2. Tereld a figyelmet!

Kalandozz el egy kicsit a szemeidtől az arcod más részeire és ügyes hangsúlyozással tereld a figyelmet oda: egy finom, üde, barackos-rózsaszínes arcpírral vagy egy csillogó ajakrúzzsal máris új fókuszpontot adhatsz és elvonhatod a figyelmet a szemüvegről. Apropó, csillogás: a szemüveglencse felerősíti a csillámos szemhéjpúderek hatását, így, ha nem akarsz egy diszkógömbre hasonlítani, a csillogást engedd át az ajkaidnak!

3. A szemüvegkeret mellett az arc keretére is figyelj.

Azt hiszed, hogy a szemöldöködet jótékonyan eltakarja a szemüveged? Tévedsz! A keret csak még jobban kihangsúlyozza az ápolatlan, egyenetlen, vagy éppen ritkás szemöldököt azzal, hogy odavonzza a tekintetet. Fordíts tehát figyelmet a kis szőrszálakra – és ha nem vagy biztos a dolgodban, inkább fordulj kozmetikushoz, aki szakszerűen formázza és befesti a szemöldöködet. Kérd meg, hogy a formáját igazítsa a szemüvegedéhez, mert így igazán harmonikus lesz az összhatás.

4. Kísérletezz!

Próbáld ki e tanácsokat, játssz, kísérletezz bátran otthon, a tükör előtt. Figyeld meg, hogy a szemüveglencséd kicsinyíti vagy nagyítja-e a szemeidet és ennek tudatában válassz sötétebb vagy világosabb árnyalatú szemceruzát és szemhéjpúdert. Mint tudod, a sötét színek kicsinyítenek, míg a világos árnyalatok optikailag nagyítják a szemet. Ezzel szépen ellensúlyozhatod a szemüveg torzító hatását.

A legfőbb jótanács pedig, hogy érezd jól magad a sminkeddel és a szemüvegedet viselve, mert az önbizalom és a pozitív kisugárzás szépít a leghatásosabban!