Lassan beköszönt az igazi ősz, s hozza magával fantasztikus textúráit és melengető színeit. Itt az idő beruházni a hulló levelek árnyalatiban játszó új szemüvegkeretre, amellyel később a téli ruhatár fakó színeit is megfűszerezhetjük.

Nincs, aki ne szeretné az ősz vibráló, meleg, telt színeit: a mustársárgák, vörösek, rozsdabarnák ezernyi árnyalata ott pompázik ilyenkor lakberendezési kiegészítőinken és öltözékünk darabjain. Élvezzük ki e csodaszép színpaletta lehetőségeit és szemüvegesként válasszunk magunknak egy irigylésre méltóan szép őszi darabot! Íme, néhány tipp, hogy mindannyian megtaláljuk a hozzánk leginkább illő színű keretet.

Kép forrása: http://imgsrv.mybighornbasin.com/image/bhrn3/UserFiles/Image/Carrera-New-Fall-Winter-2013-Eyewear-Collection-03.jpg

Vörösek előnyben?

Azt már mindenki betéve tudja, hogy a természetes vörös hajúak tartoznak az „ősz” csoportba az évszakok szerinti felosztásban, vagyis ők azok, akiknek a bársonyos őszi színpaletta a leginkább való. A többi színtípus képviselői többnyire ódzkodnak e meleg színek viselésétől, mert legtöbbjüket sápasztja.
Valóban, a vörösek ez esetben előnyben vannak, mert ők nem tudnak mellényúlni, de egy kis odafigyeléssel mindenki megtalálhatja a hozzá illő árnyalatot.

Kép forrása: http://howtobearedhead.com/wp-content/uploads/2014/01/glasses-for-redheads-Glasses-Frames-Glasses-Online-christina-hendricks-5645-759x500.jpg

A megfelelő őszi színű szemüvegkeret kiválasztásakor ügyeljünk arra, hogy harmonizáljon arcbőrünk tónusával és szemünk színével. Ha bátortalanok vagy bizonytalanok vagyunk, próbáljunk fel a klasszikus barna árnyalatú darabok közül néhányat – ezek garantáltan jól fognak állni.

Szőke hajhoz csodásan passzolnak az olajzöld színű keretek, a zöld szeműek pedig szépen kiemelhetik szemszínüket egy, az erdei bogyós gyümölcsök vagy érett szőlő színvilágát idéző, mélylila szemüvegkerettel.

Kép forrása: http://www.luxuo.com/wp-content/uploads/2014/10/Burberry-Trench-Collection-eyewear.jpg

A barna hajúak könnyedén feldobhatják megjelenésüket egy feltűnő, mustársárga darabbal, míg a feketék számára kézenfekvő választás egy csipkebogyó-vörös keret.

Az őszi palettának van még egy Jolly Jokere: ez pedig az arany. A klasszikus, vékony, aranykeretes szemüvegek jó választásnak bizonyulnak az elegáns hölgyek számára és diszkrét csillogásukkal vonzzák magukra az elismerő tekinteteket.

Szemüveg és smink

Az élénk színű keretek már önmagukban is feltűnőek, nem szükséges hozzájuk erős szemsminket készíteni. A bohókás mustársárgához, a rozsdabarnához vagy a fáradt falevélzöldhöz elegendő a tekintetet szépen kinyitó, gondosan felvitt szempillafesték és esetleg egy vékony tusvonal.

Kép forrása: http://www.plazamagazine.se/media/uploads/sites/30/2015/04/IMG_0538.jpg

A natúrabb – bézs és barna árnyalataiban játszó – szemüvegkeretekhez viszont már bátrabban sminkelhetünk. Szép lesz az összhatás, ha szemfesték-palettánk ugyancsak őszi színekből áll, s ezekből komponáljuk meg a sminket. Mint mindig, ezúttal is legyünk azonban óvatosak a metálos csillogású festékekkel: szemüveglencsénk felerősíti ezek ragyogását, így sminkünk könnyen túlzóvá válhat.

Tartsuk meg télre is!

A kiválasztott őszi darabot semmiképpen se tegyük félre, ha jön a december. A sokszor fakó, leginkább feketével és szürkékkel operáló téli ruhatár nagyszerűen színesíthető, ha élénk, meleg színű kiegészítőkkel variáljuk. A semleges háttér ráadásul csodálatosan hagyja érvényesülni újdonsült kedvenc rozsdabarna szemüvegünket, így biztosan mi leszünk a legstílusosabbak a hideg, ködös reggeleken.

Kép forrása: http://witanddelight.com/content/uploads//2014/02/Rowely-Eyewear-2.jpg