Nem volt időd leugrani az edzőterembe már hetek óta, de mégis azt szeretnéd, hogy legalább néhány kilóval kevesebbnek tűnj? Persze túl sokat nem lehet csalni, de egy jól megválasztott szemüveggel és egy pár sminktrükkel vékonyabbnak tűnhetsz egy kicsit.

Természetesen alkalmazhatod a klasszikus trükköket is, mint például a fekete ruhák, de csak módjával, nehogy átess a ló túloldalára. Válassz ügyesebb megoldásokat, hiszen mi más vonhatná el jobban a figyelmet az esetleg felhalmozódott zsírpárnákról, mint az, ha az arcodra irányítod a figyelmet egy divatos és figyelemfelkeltő szemüveggel?

A keret formája

Az arcformáddal ellentétes formájú keret lesz a legmegfelelőbb választás, ha a célod az optikai karcsúsítás. Például ha szögletes az állkapcsod vagy az arccsontod, keress olyan szemüveget, ami kerek vagy ovális formájú. És fordítva: ha inkább kerekded az arcod (legyen az akár ovális vagy kissé szív alakú) akkor azok a szemüvegek fognak segíteni neked, amelyeknek élesebbek a szögei, egyenesebbek a szélei, egyszóval: szögletesebbek.

Kép forrása: http://pics.wikifeet.com/Tara-Lynn-Feet-693709.jpg

A keret színe

Ami ruhákban igaz, az a szemüvegkeretnél pont nem állja meg a helyét. Egy fekete nadrág vagy felső jól tud jönni, de szemüvegválasztásnál inkább törekedj arra, hogy színes legyen a keret. Viselj annyira színes keretet, amennyire csak kényelmes. Ezzel elérheted, hogy az arcodra terelődjön a figyelem, és eltereld a pillantásokat a nem kívánt testrészekről.

Kép forrása: http://cdn1.gilt.com/images/share/uploads/0000/0003/0147/301470885/orig.jpg

A lencse mérete

Megfelelő méretű lencsét választani nem épp ugyanaz, mint megfelelő méretű farmert vásárolni. Érdemes minél többet felpróbálni, esetleg fotókat is készíteni, és összevetni a különböző kereteket. De egy valami mindenképp igaz: ha túl kicsit választasz, hatalmasnak fog tűnni az arcod, és így pont az a hatás nem érvényesül, amit el szeretnél érni. Ha pedig túl nagy szemüveget választasz, fennáll a veszély, hogy nem fognak komolyan venni és inkább festesz majd úgy, mint egy rajzfilmfigura. Szóval szánd rá az időt, és találd meg a megfelelő méretet. Azért ha választani kell, inkább egy kicsit nagyobb legyen, mint egy kicsit kisebb a szükségesnél.

Kép forrása: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/9f/64/ed/9f64ed3e3208515deb8fe05b5f4c7b1d.jpg

Smink

Természetesen a megfelelő szemüveg kiválasztása mellett nagyon fontos, hogy ügyesen sminkelj. Nem árt kicsit elmélyedni a kontúr- és a highlight-technikák világában, hiszen ezzel valódi csodákat lehet művelni. Szükséged lesz hozzá a természetes bőrszínednél 2 árnyalattal sötétebb és 2 árnyalattal világosabb alapozóra, áttetsző púderre és sok-sok gyakorlásra.

Általánosságban elmondható, hogy érdemes kiemelni, azaz világosítani az áll közepét, a homlokot, az orr vonalát középen, a szem alatti területet, a belső szemzugot és a szemöldök alatti részt. Sötétíteni, azaz árnyékolni kell az orr oldalait hosszanti irányban, az áll alját, hogy kontúrosabb legyen, az arccsontot, a halántékot, és ha túl magas a homlokod, akkor a felső hajvonalat is. A kontúrokat minden esetben nagyon alaposan dolgozd el!

Kép forrása: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/3c/ae/9f/3cae9f00f84f7750367d0b414775358f.jpg