Ahogyan az öltözékünket megfűszerezik az ízléssel és egy kis merészséggel összeválogatott kiegészítők, úgy dobhatók fel a mindennapos használatba beleszürkült szemüvegek egy-egy trendi aprósággal. S hogy mi lehet szemüveg-kiegészítő? Több lehetőség van, mint gondolnád!

A tok

A szemüvegtok elsősorban védőburkot jelent a szemüveg számára, ám egy divatos darabbal a stílusodat is kifejezésre juttathatod. Ma már óriási a választék a különféle anyagokból, színekből, ötletesnél ötletesebb megoldásokból. Érdemes körülnézni a fiatal divattervezők és iparművészek egyedi készítésű, vagy kisszériás kiegészítői között, mert itt igazán különleges alkotásokra bukkanhatsz. Tudtad például, hogy a hagyományos bőr és műanyag mellett létezik szemüvegtok finoman polírozott fából, puha filcből, vagy vehetsz feltűnő, óriási gyémántot formázó, átlátszó plexiből készített darabot is? Bármelyiket is választod, megmutatja az egyéniségedet – ne feledd azonban, hogy a jó toknak mindenekelőtt óvnia kell a szemüvegedet, hogy így hosszabbítsa meg élettartamát.

A nyakpánt

A szemüvegpántoknak ugyancsak a praktikum ad létjogosultságot, ám ki mondta, hogy ha már a nyakunkban hordjuk a szemüvegünket, azt ne tehetnénk divatosan?

Az egyik fő irányzat a pántok esetében a sportos vonal – a neoprénből és más, strapabíró, puha anyagból készülő nyakpántokat kiemelten a kültéri sportos tevékenységekhez ajánlják a szemüveg vagy napszemüveg biztos rögzítésére. Ha ilyet szeretnél, dobd fel egy kis színnel: ma már rengeteg variáció kapható a neonszínektől kezdve a sok árnyalatból álló csíkosig.

A másik vonulat természetesen a nőiesen elegáns, láncos megoldásoké: itt gyakorlatilag minden megtalálható, a klasszikus fehér gyöngysortól a fémláncokig. Ha egyedi szemüvegtartó nyakláncot keresel, szintén az iparművészek háza táján vagy az online kézművesboltokban érdemes egyedi darabok után kutatnod. Amiből nyaklánc csak készülhet – a féldrágakövektől a fagolyókon át a nemezgombócokig – abból szemüveglánc is található! Vásárolj többfélét, így mindig az öltözékedhez igazíthatod e stílusos és jópofa kiegészítőt.

A törlőkendő

Ha igazán divatérzékeny vagy, akkor tudod, hogy mennyire fontosak az apró részletek… Ilyen „csekélység” a szemüveglencséket tisztán tartó mikroszálas törlőkendő is, amelynek nem feltétlenül kell unalmas feketének, szürkének vagy kéknek lennie. Személyiségedhez illő módon színesítheted az életedet a szivárvány minden árnyalatában megvásárolható kendőkkel, de a praktikus kis kiegészítő kapható akár barokk selyemtapéta-mintás vagy éppen terepmintázatú változatban is – kinek-kinek hangulata és vérmérséklete szerint.