A ’70-es évek nyüzsgése, a francia pop, a halvány árnyalatok és a kerek formák lesznek az idei tavasz fő hívószavai. Tudod már, hogy hozzád melyik illik a legjobban?

Ahogy megsimogatják arcunkat az első meleg, tavaszi napsugarak, önkéntelen késztetést érzünk, hogy előkapjuk a szezon legtrendibb napszemüvegét, és így adjunk egy kis további biztatást a jó időnek. Ám lássuk be, többségünk nem olyan szerencsés, hogy egész nap napszemüvegben korzózzon a Duna-parton, vagy egy hetyke tengerparti kikötőben, így ha követni akarjuk a divatot, a hagyományos szemüvegünkről sem szabad elfeledkeznünk, sőt! Nézzük hát, mi az idei tavasz négy legfontosabb divattrendje ezen a téren.

A ’70-es évek nyüzsgése

Itt most nem a sajátságos hazai viszonyokra kell gondolni, sokkal inkább a divatvilág fővárosaira és a kifutókra, melyeket a ’70-es években igazán jellegzetes trendek kerítettek hatalmukba. Mindez a szemüvegdivatban is megmutatkozott: gazdag színválaszték mély árnyalatokkal, geometrikus minták és új technológiai megoldások vezették a tervezők kezét. Ebből az irányból merített ihletet az idei tavasz egyik nagy trendje, kissé persze finomítva-modernizálva az eredeti vonásokat. A nőknél a kifejezetten magas darabok, a férfiaknál a határozott színek és a klasszikusabb formák dominálnak.

„Francia pop”

Ez az irányzat az ’50-es évek végén és a ’60-as évek elején volt meghatározó. Kevésbé az amerikai pop art harsányságát követte, sokkal inkább az avantgarde, franciásan bohó, de összességében mégis letisztult vonások voltak meghatározóak. A hölgyeknél a cicás fazonok természetesen megkerülhetetlenek, de igazán stílusosak a felül határozott, vastag keretű, alul szabadon hagyott lencsékkel készített modellek is.

Halvány árnyalatok

Ha úgy érzed, hogy a bátrabb formák és a ragyogó színek nem neked valók, ez lesz a te irányod! Az átlátszó, halvány rózsaszín, vagy épp a bőrszínedhez passzoló árnyalatok nem irányítanak azonnal minden figyelmet a szemüvegedre, mégis karakteressé teszik a vonásaidat és trendivé a megjelenésedet. A férfiak pedig bátran keressék a színtelen keretek és sötét szárak kombinációját – ezek a modellek úgy tudnak karakteresek lenni, hogy közben nem válnak harsánnyá.

Kerek formák

Ha a te arcformádhoz nem passzolnak a határozott vonalak, a cicás stílust pedig nem érzed magadénak, próbálkozz a kerek a formákkal. Persze nem a Harry Potter féle fazonra kell gondolni, az ívekben is lehet némi játékosság, a színek terén pedig igen széles a választék. Keresgélhetsz a teknőcmintás, retrós modellek között, de a kerek szemüvegeken jól mutatnak a most divatos, kontrasztos színkombinációk is. Válassz olyat, ami igazán passzol az egyéniségedhez, és persze ami a gardróbodtól sem teljesen idegen!

Képek forrása:

http://www.coastal.com/thelook/wp-uploads/2015/03/britney-70s-hustle-glasses.jpg

http://www.coastal.com/thelook/wp-uploads/2015/03/nat.png

http://www.coastal.com/thelook/wp-uploads/2015/04/Linda-Li.png

http://www.derekcardigan.com/wp-content/uploads/2014/05/sharleen-hp-940x520-4-940x520.jpg