Itt a nyár és vele együtt kezdetét veszi az idei fesztiválszezon. Készüljünk fel a legfrissebb napszemüvegtrendekből, hogy sikkesen és divatosan bulizhassuk át a következő három hónapot.

Örök igazság, hogy a kevesebb több. Vannak azonban kivételek – ilyen a fesztiválszezon divatja, ami kifejezetten a túlzásokról szól. Érvényes ez a napszemüvegekre is, amelyek ugyancsak feltűnőek lesznek a forró hónapokban. Ám azok a hölgyek se csüggedjenek, akik nem kedvelik a túl harsány trendeket: számukra is tartogatunk javaslatot a stílusos fesztiválozáshoz.

http://blog.stoneycloverlane.com/wp-content/uploads/2015/04/gizele-oliveira.jpg

Bolondságok

A nyári fesztiválok idején megengedett egy kis őrültség a kiegészítők terén: jöhetnek a bohókás kalapok, hosszú, csilingelő nyakláncok, térdig kötözött gladiátorszandálok. Természetesen a vicces, színes napszemüvegek sem maradhatnak ki a sorból!

Az idei trend szinte mindent megenged e téren, és szinte minden kapható is – legyen szó akár szív vagy száj formájú napszemüvegekről, pöttyös, kockás, szegecses, illetve feliratos keretekről. A bolondos irányvonal legnagyobb ez évi sztárjai: a szó szerint macska-fazon, amelynek hegyes széle cicafüleket formáz; a háromdimenziós virágapplikációval díszített keret, illetve az a különös darab, amelynek felső keretére hatalmas (mű)szempillák kerültek.

http://2.bp.blogspot.com/-7aPs1piAEWg/VSTW8Cb5ovI/AAAAAAAAAbs/ZfqS0-ys6Gk/s1600/article-0-1F1D603100000578-102_634x414.jpg

Ezek a bolondságok remekül feldobják a fiatal lányok fesztiválozós öltözékét, ám ha elmúltunk már harmincévesek, inkább a most következő irányzatokból válasszunk.

Pasztell és éjfekete

Idén a pasztell számít semlegesnek, nyugodtan válasszunk hát egy finom fáradtrózsaszín vagy babakék keretes napszemüveget, és kombináljuk feltűnő, nagymintás ruhákkal, felsőkkel. A hétköznapokon is nőiesen öltözködő hölgyek ideális fesztivál-szettje lehet egy romantikusan hippis, virágos maxiruha, és hozzá egy pasztellkeretes napszemüveg.

https://sweetsauceblog.files.wordpress.com/2015/04/platos-sunglasses.jpg

A jól variálható megoldások másik aduásza természetesen a fekete, ami idén nyáron is nagy divat lesz. Ha ki akarunk tűnni a sok virágkoszorús, bohó „angyalka” közül, öltözzünk tetőtől talpig feketébe és egészítsük ki „dark” megjelenésünket egy stílusos éjfekete napszemüveggel. A hatás garantáltan drámai lesz. Ha mindehhez egy kevés csillogást is adunk egy arany vagy ezüst statement nyaklánccal, igazi sztárkülsőt varázsolhatunk magunknak, és ki tudja, talán még a VIP-részlegbe is bebocsátást nyerünk…

Az örök klasszikusok

Mindazoknak, akik a divat helyett a stílust helyezik előtérbe és a klasszikus darabokra esküsznek, van egy jó hírünk: az örökzöld fazonok most ráadásul még szuperdivatosak is, így mindkét kitételnek megfelelhetünk egyszerre. Kapjuk hát elő a mindenhez passzoló Aviator, Clubmaster vagy Wayfarer napszemüvegünket és viseljük büszkén! Egy fesztiválon is lehetünk jólöltözöttek, ha e klasszikusokat egy jó minőségű, sima szabású, díszítéstől mentes pólóval vagy laza farmeringgel és egy kifogástalanul álló farmernadrággal viseljük.

http://carolyncollado.com/wp-content/uploads/2014/04/girl-with-aviator-sunglasses-girl-hd-wallpaper-2560x1440-3927.jpg

Annyi csavart azért vihetünk e megoldásba, hogy a klasszikus formából egy színezett, tükrös lencsével ellátott példányt választunk, amely éppen elegendő színt ad a kifinomult fesztivál-megjelenésünkhöz.