Az utóbbi években a férfidivat változása és fejlődése látványosan felgyorsult. Ma már az erősebb nem képviselői is érzékenyebbek a trendekre, érdemes hát figyelni, mely fazonok a nagy visszatérők – például a szemüvegdivatban.

A hölgyek legnagyobb örömére férfitársaink is mind nagyobb gondot fordítanak a megjelenésükre, a finom, stílusos részletekre. Természetesen a férfidivat egyre gyorsuló körforgásában is újra előkerülnek a rég elfeledett vonalvezetések, színek, stílusok és anyagok – s ugyanígy, egy-egy már félretett szemüvegforma is újból divatossá válik. Lássuk, melyek az újra befutó nagy visszatérők!

 

Szarukeret, mindenek felett

A férfiak öltözékének egyik legnagyszerűbb kiegészítője lehet egy jól megválasztott szemüveg, amivel karaktert adhatunk a megjelenésnek. Nagy öröm, hogy egy igazán férfias trend, az ötvenes-hatvanas évek elegáns és jól kombinálható szemüvegstílusa teljes erővel visszatért: a szarukeretes szemüvegek modernizált változatai már magas minőségű műanyagból készülnek, és sokféle árnyalatban kaphatók. Ez a forma nem hivalkodó és ugyanúgy remekül illeszkedik egy öltönyhöz, mint egy lazább sportosabb összeállításhoz – arról nem beszélve, hogy bármilyen arcformához passzol. Ha igazán trendkövetőek szeretnénk lenni, válasszunk tengerészkék-barna színkombinációjú keretet, ami még stílusosabb, mint az örök klasszikus fekete.

A barna az új fekete

Apropó, fekete! A divatra érzékenyek tudják, hogy bár az éj színe mindig is a legelegánsabb marad, mégis időről-időre megpróbál a helyébe lépni egy másik árnyalat. Volt már „az új fekete” a fehér és a piros is, a szemüvegdivatban azonban annak lehetünk tanúi, hogy újból hódítanak a barna keretek. Érdemes beszerezni egy kellemes, gazdag dohánybarna színben pompázó darabot, amely ugyanolyan jól kombinálható a mindennapi öltözékekkel, mint például egy semleges fémkeret – viszont ezerszer izgalmasabb annál! Fazon tekintetében szinte bármi szóba jöhet, ami jól áll, a lényeg, hogy barna legyen.

Szembetűnő darabok

Azok a férfiak, akik nem ijednek meg az igazán hangsúlyos daraboktól – és persze viselni is tudják azokat – most örülhetnek, hiszen a vékony, fémkeretes, vagy keret nélküli szemüvegeket lassan újra kiszorítják a legfrissebb trendekből a vastag keretes, látványos fazonok. Fontos, hogy ha ilyen szemüveget választunk, ne társítsunk az öltözékünkhöz újabb fókuszpontot jelentő kiegészítőt, azaz a cipőnk, táskánk legyen visszafogottabb. 

Képek:

http://assets.ray-ban.com/is/image/RayBan/805289270102_shad_qt?$594$

https://i.warbyparker.com/-/f/men-hutton-eyeglasses-burnt-lemon-tortoise-front-1344-69c65938/1000x480

http://trendandoffers.com/wp-content/uploads/2014/09/SALVATORE-FERRAGAMO-EYEWEAR-FALL-WINTER-2014-MEN%E2%80%99S-COLLECTION.jpg