Szemüveges menyasszony? Miért is ne! A legszebb napon sem kell lemondani az éles látásról, hiszen egy jól megválasztott szemüveg az esküvői ruha csodás kiegészítője lehet.

A május a szerelem hónapja – és persze az esküvői szezon igazi kezdete, ezért itt az ideje, hogy foglalkozzunk azzal a fontos, de valahogy mindig mellőzött témával, hogy a szemüveges menyasszonyoknak tanácsos-e a nagy napon megválniuk állandó kiegészítőjüktől és kontaktlencsével kísérletezni, vagy pedig ugyanúgy viselhetik szemüvegüket az oltár előtt is, mint bármikor máskor.

Arra bíztatok minden arát, hogy igenis bátran viseljenek szemüveget, sőt! Egy csipentnyi fantáziával feledhetetlen külsőt komponálhatnak maguknak, amelynek fontos eleme lesz az egyéniségüket hangsúlyozó szemüveg.

Eltűnni vagy feltűnni

Ha a döntés tehát az, hogy maradjon a szemüveg, még mindig ott a következő kérdés: beolvadjon-e az összképbe vagy legyen inkább hangsúlyos és feltűnő?

A legfontosabb, hogy a menyasszony érezze magát szépnek ezen a napon. Ha úgy véli, a szemüveg elrejti a sminkjét vagy túlságosan magára vonzza a tekinteteket, válasszon semleges, az összhatásba minél kevésbé "bezavaró" keretet. A klasszikus feketét tehát most jobb félretenni (hacsak nem büszkélkedünk éjfekete hajkoronával) és egy világos keretes, lágyan nőies vonalvezetésű fazont választani. Ha a hajunk szőke vagy barna, szépen összeolvad vele, ha annak árnyalatához minél hasonlób színű a szemüvegkeret színe. 

A bátrabbak számára viszont a másik véglet a jó taktika: minél feltűnőbb, annál jobb! Igazi összhangot teremthetünk, ha öltözékünk megkomponálásakor választunk egy hangsúlyos színt - például az év árnyalatát, a csodás marsalát - amely visszaköszön a csokorban, a cipőnkön, a sminkünkben - és a szemüvegkereten.

A retró most is nyerő

A retró és vintage stílus minden téren hódít, a fiatal, bohókás menyasszonyok számára pedig a lehető legjobb választás. Ebbe a stílusba csodásan illik a szemüveg, főleg, ha cicafazonú és az alkalomhoz illően fehér keretes, vagy az imént említett módon a csokor vagy a cipő színével azonos árnyalatú.

Rúzs és szemüveg

A klasszikus stílusú menyasszonyok nem foghatnak mellé egy kifinomult, vékony keretes szemüveggel, amely mellé csak egy gyönyörű, csillogó árnyalatú rúzst kell választaniuk és máris kész az időtlenül gyönyörű külső. Sminkelési alapszabály, hogy ha a rúzs színe erős, a szemsmink legyen visszafogott - ebben az esetben ez különösen fontos!

Csak lazán!

Ami a frizurát illeti, előnyösebb, ha elkerüljük a szorosan összefogott, szigorú kontyokat - hacsak nem akarjuk vőlegényünket gyermekkori osztályfőnökére emlékeztetni. A szemüveges menyasszonyi outfithez jobban illik a lágyan leomló, kibontott haj, vagy a laza, kócosan rendezetlen konty. Vigyünk a frizurába romantikát, nőiességet és lazaságot, amely kellőképpen ellensúlyozza a szemüveg szigorúságát.

A képek forrása:

http://www.stockroomvintage.com/wp-content/uploads/2012/11/brides_with_glasses4.jpg

http://static.weddingchicks.com/wp-content/uploads/2014/04/rowley2.jpg

http://s3-static-ak.buzzfed.com/static/2015-01/21/13/campaign_images/webdr03/23-photos-of-beautiful-brides-wearing-glasses-2-17228-1421865231-13_big.jpg

http://www.mrspandp.com/wp-content/uploads/2013/06/2012-06-24-12.36.22.jpg