A szögletes arcforma szigorúnak tűnik, ám egy jól megválasztott szemüvegkerettel hatásosan lágyítható az összkép.

Ami a férfiakon remekül mutat, az a hölgyeken talán kissé túl markáns: a szögletes arcforma kívánja legtöbb ügyes trükköt a szigorú kontúrok puhítására. A legkézenfekvőbb megoldás egy ultranőies, az arcot finoman keretező, libbenő frizura, ám szemüvegesként érdemes a keret formáját is úgy megválasztani, hogy korrigálja a kemény vonásokat. 

Kép forrása: http://f.tqn.com/y/beauty/1/S/o/T/1/137867970.jpg

Jellemzők

Mindenekelőtt, nézzük a jó oldalát: a szögletes arcforma erőt és határozottságot sugall, viselőjét komolyan kell venni. Ez a nőies erő pedig szexi!
A szögletes arcra az erős kontúrok jellemzőek, az állvonal kemény, az arccsontok, az állkapocs és a homlok szélessége pedig megegyezik.

A szögletes forma lehet nyújtott, ekkor az arc hosszúkás, de a fenti jellemzők ugyanúgy jól láthatóak. A klasszikus szögletes arcforma viszont inkább négyszögletes,  mint nyújtott téglalapra emlékeztető.

Kép forrása: http://s3.lahappy.com/wp-content/uploads/2011/01/michael-kors-women1.jpg

Ellentétek vonzása

A szögletes kontúrok lágyítására a lekerekített formák a legalkalmasabbak, ezért ha ilyen arcformánk van, mindenképpen a kerekded fazonok között keresgéljünk. Egyetlen dologra ügyeljünk csupán: az ellentétek ugyan vonzzák egymást, de soha ne válasszunk a formánkkal tökéletes ellentétben álló darabot. Vagyis, kerüljük a szabályos kerek kereteket, és inkább az ovális fazonokban gondolkodjunk.

Ugyancsak jól áll a lekerekített szélű szögletes forma, ami éppen a kellő mértékben oldja a szigorúságot, ám megtartja viselőjének komoly karakterét. A sportos, férfiasabb stílusú hölgyek ideális választása lehet ez.

Kép forrása: http://www.elle.it/var/elleit/storage/images/beauty/look/make-up-con-gli-occhiali/tracy-reese-400/8752714-1-ita-IT/tracy_reese_400_oggetto_editoriale_720x600.jpg

Ha viszont a szögletes arcformához kifinomult nőies lélek és stílus társul, akkor elő a cicaszem fazonú szemüvegekkel! Ez a feminin fazon csodásan ellensúlyozza a vonásokat és elvonja a figyelmet az éles arckontúrokról.

További trükkök

Jó szolgálatot tesznek azok a keretek, amelyeknek a felső része hangsúlyos: válasszunk két különböző színt vagy anyagot kombináló darabokat. Ezek ugyancsak elterelik a figyelmet az állkapocs vonaláról.
A mérettel is trükközhetünk: az arcnál szélesebb keretek optikailag keskenyebbnek láttatják a négyszögletes arcot.

Kép forrása: http://ak-hdl.buzzfed.com/static/2014-04/enhanced/webdr04/7/20/enhanced-1429-1396917109-3.jpg