Szerencsére napjainkban már a szivárvány szinte minden színében gyártanak szemüvegkeretet, így a vásárlónak már-már a bőség zavarával kell megküzdenie, ha keretet szeretne választani. A hűvös kék, vagy inkább a mély meggypiros után nyúlj? Segítünk!

Bőr- és hajszín

Amikor keretet választasz, első lépésként mindenképp meg kell határoznod, hogy a bőr- és hajszíned alapján a meleg vagy a hideg színek állnak-e közelebb hozzád. A meleg bőrszín általában nagyon enyhe sárgás tónussal jár együtt, amitől például a csuklód belső felén látható vénák színe inkább zöldes, mint kékes. Biztosan ebbe a típusba tartozol akkor is, ha mézszőke, vörös, vagy gesztenyeszínű a hajad, de ide tartozik minden aranyos, rezes csillogású árnyalat is. A barnákból jellemzően a világosabb árnyalatok sorolhatók ide, de természetesen kivételek mindig akadnak.

A hideg színek valók neked, ha a bőröd árnyalata inkább rózsaszínes vagy porcelánfehér, ami miatt a csuklód belső oldalán a vénák színe egyértelműen kék. A hajszíned hamvas, legyen ez nagyon világos szőke, hamvas középbarna vagy éppen fekete.

Kép forrása: http://lichnosti.net/photos/3628/134099116910.jpg

A keret színének kiválasztásakor az a lényeg, hogy maradj a saját tónusodnál. Tehát hideg tónusú bőrhöz és hajhoz a hideg színeket keresd, meleg tónusokhoz pedig a melegeket. A színek természetesen nem egyértelműen melegek vagy hidegek, hiszen a pirosnak is számtalan árnyalata létezik, s ezek közül vannak melegebb és vannak hidegebb árnyalatok. Egy is gyakorlással könnyen rá fogsz érezni.

A tónusod meghatározásához az is segítség lehet, hogy megnézed, az arany vagy az ezüst ékszerek illenek-e jobban az arcodhoz. Előbbi esetében a meleg, utóbbi esetében a hideg típusúak táborát erősíted.

Kép forrása: http://www.capefeareye.com/wp-content/uploads/2012/04/bigstock-woman-with-blue-trendy-glasses-41012737-960x429.jpg

Személyiség

A szemüvegkeret sokat elárul rólad. Ha alapvetően bohém és merész vagy, ne késlekedj és válassz színes keretet. Persze ha konzervatívabb vagy, akkor sem kell lemondanod a színekről, manapság már ezek a keretek is „irodaképesek” ha ízlésesen hordod őket.

Az egyik legfontosabb dolog, hogy a szemüvegkeret passzoljon a személyiségedhez, hiszen ekkor fogod jól érezni magad. Ha te ki sem mered tenni a lábad egy türkiz szemüvegben, akkor lehet az akármilyen szép, állhat akármilyen jól, mégsem lesz jó választás neked.

Kép forrása: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/65/94/72/659472d5214b697f4405b19bc4e04277.jpg

Öltözködés

Természetesen senkinek nincs arra kapacitása, hogy minden ruhájához legyen egy tökéletesen passzoló szemüvegkerete, ezért érdemes okosan választanod. Lehet, hogy imádod a lilát, és találsz is egy fantasztikus lila keretet, de később rájössz, hogy igazából alig van olyan ruhád, ami illik a lilához. Ilyenkor a szép szemüveged miatt érzett örömöt elnyomja a sorozatos reggeli bosszankodás öltözés közben.

Gondolkodj inkább előre! Ez természetesen nem azt jelenti, hogy mindenképp fekete vagy fémes keretet kell választanod. Nyugodtan keress színes keretet, de olyan színekben gondolkodj, amikhez a több ruhád is passzol, és jó alapot tudnak biztosítani az öltözködéshez. Jó választás lehet a mély bordó és a tengerészkék sötétebb árnyalata, de a pasztellszínek között is keresgélhetsz.

Kép forrása: https://s3.amazonaws.com/next-management-production/assets/images/29666/medium_portrait.jpg?1357662452