A szemüveg szigorú viselet? Cseppet sem az! Ha ügyesen választunk, semmi akadálya a tetőtől-talpig romantikus, nőies megjelenésnek.

Már csak néhány napig tart a május, de vannak, akik számára egész évben romantikus tavasz van: a lágy, nőies stílus kedvelői mindennél jobban szeretik az áttetsző, légies anyagokat, a visszafogott pasztellszíneket, a fodrokat és a virágmintát.

A romantikus stílus soha nem fog kimenni a divatból, amíg nők élnek a Földön, hiszen mi a zsigereinkben érezzük a romantikát, a finom csábítást. De hogyan társítható a sokszor szigorúnak kikiáltott szemüveg a legnőiesebb stílushoz úgy, hogy ne törje meg? Íme, néhány tipp.

http://1.bp.blogspot.com/-l5KfCjNIkNw/VAtwJjBGbqI/AAAAAAAAJKA/oKpoCvm12s4/s1600/PicMonkey%2BCollage.jpg

http://www.coastal.com/thelook/wp-uploads/2015/01/kamdhillon-hero-1.jpg

Színek

A színekkel mindig nagy hatást érhetünk el, ha okosan használjuk. Nem feltétlenül kell kizárólag rózsaszínű keretekre gondolni, ha egy romantikus, lebegő szoknyás outfithez keresünk szemüveget. A halvány pasztellszínek mindegyike szóba jöhet az orgonalilától a bézsig – ez utóbbi ráadásul annyira semleges, hogy úgy használhatjuk, mint az univerzális feketét, hiszen szinte mindenhez társítható.

Ha újítani szeretnénk, szerezzünk be egyet az év színében, a csodás, bordó árnyalatú Marsalában pompázó kerettel készített szemüvegekből! E szín nem csupán rendkívül nőies és kifinomult, de újszerűsége miatt valósággal megfűszerezi megjelenésünket.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/14/ed/10/14ed10f9efe03fcb33ccc1eeaaca0e3a.jpg

Nyerő ötlet az is, ha éppenséggel a színek hiányával operálunk: az átlátszó, színtelen szemüvegkeret óriási divat idén! Mivel ezek a diszkrét és szinte láthatatlan megoldású keretek bármilyen öltözékhez illenek, nyugodt szívvel hordhatjuk a leghabosabb ruhákhoz is.

Formák

Talán mondani sem kell, hogy a romantikus stílus a finoman lágy vonalvezetést vonzza. Szóba jöhet minden nőies forma: válasszunk az ovális vagy a cicás-ívelt fazonok közül és kerüljük a túlságosan szögletes formavilágot, amely megkeményíti a vonásokat.

http://motthegioi.vn/Uploaded/thyhang/2014_03_30/Hoa/mosaico_IYFE.jpg

A most szuperdivatos cat-eye szemüvegek nem csupán a retró stílushoz passzolnak, de nagyszerűen harmonizálnak a romantikus külsővel is – csak arra ügyeljünk, hogy ne a legszélsőségesebb formák után nyúljunk, hanem inkább a lekerekítettebb fazonok között keresgéljünk.

Jópofa megoldás, ha vegyítjük a retrót és a romantikát egy, az ötvenes éveket idéző szabású, karcsú derekú, bő szoknyás, virágos ruhával és a cicaszemüveggel.

Díszítések

A romantikát úgy is belecsempészhetjük megjelenésünkbe a szemüvegünk segítségével, ha olyan díszítésű keretet választunk, amely minden ízében nőies. Legyünk bátrak és keressünk egy virágos keretet! A csillogás is jöhet, de csak módjával: vigyázzunk, hogy ne legyen túl sok aranyozott dísz a szemüveg szárán, inkább csak éppen hogy csillanjon meg a napfényben.

http://1.bp.blogspot.com/-lci7egckYiA/VAtwKEbf5oI/AAAAAAAAJKE/jqgnPr5dMRY/s1600/QUEEN_SUN13copy.jpg

Ha pedig nem találunk kedvünkre való darabot, és van némi kézügyességünk, magunk is nekiláthatunk egy kiválasztott, sima szemüvegkeret átalakításának. Fantáziánknak semmi sem szabhat határt, díszítsünk hát bátran apró virágokkal, tűhegyes festéssel, finom kis ábrákkal. Így garantáltan egyedi lesz szemüvegkeretünk, amely nem csupán azt fogja hirdetni, hogy reménytelenül romantikusak vagyunk, de arról is mesél majd, milyen kreatív a személyiségünk.