A szupermodellek mindig tűzközelben vannak a divatot illetően. Ismerik és viselni is tudják a legújabb darabokat, ezért érdemes rájuk odafigyelni és tanulni tőlük. Nézzük meg, idén milyen napszemüvegeket választanak!

A modellek stílusérzéke tulajdonképpen „szakmai ártalom”, hiszen munka közben maguk is folyamatosan fejlődnek, tanulnak. Nem csoda, hogy civil életükben is stílusosan öltöznek, még akkor is, ha éppen csak leugranak valahová. Ha igazán profiktól szeretnénk egy-két ötletet koppintani, mindenképpen böngésszük a kifutók sztárjainak streetstyle fotóit és figyeljük meg, milyen napszemüvegekben pompáznak az idei szezonban.

Ismerd a formád!

Amit elsőként érdemes eltanulnunk a topmodellektől, az, hogy mennyire tisztában vannak a saját formáikkal, arányaikkal és kizárólag olyan darabokat választanak, amelyek előnyösen állnak nekik. Mindez érvényes az arcformára is: a végtelen napszemüveg kínálatból ők a legbiztosabb kézzel választják ki a hozzájuk leginkább illő fazonokat.

Az ovális arcformával rendelkezők, mint Alessandra Ambrosio, szerencsések, mert nekik bármilyen szemüvegforma jól fog állni. A szögletes arcformájú hölgyek figyeljenek Lily Aldridge-re, és válasszanak hozzá hasonlóan az arc kontúrjait lágyító, lekerekített fazonokat.

A szív alakú arcformához a bájos Miranda Kerr választásait érdemes nyomon követni. Az idei szezon nagy kedvence, a cicás fazonú napszemüveg nem véletlenül elválaszthatatlan társa az ausztrál szupermodellnek, csodásan áll neki – és minden szív formájú arccal büszkélkedő hölgynek.

A kerek arcúak példaképe pedig Kate Upton lehet, aki jól tudja, hogy a nagyméretű, oversize, illetve a D betűt formázó napszemüvegfazonok mutatnak rajta a legelőnyösebben. Ha nekünk is kerek arcformánk van, tegyünk mi is hozzá hasonlóan!

Csak trendérzékenyen!

A szupermodellek választásaira akkor is érdemes odafigyelni, ha a legújabb divatot akarjuk követni. Ők aztán valóban naprakészek, így ha a legfrissebb napszemüvegtrendeket illetően szeretnénk tájékozódni, akkor is vessünk egy pillantást az utcai szettjeikre.

Az idei szezon egyik nagy favoritja a modellek körében a kerek fazon. A már klasszikussá vált John Lennon-szemüveg késői utódai között találunk kisebbeket és nagyobbakat, színeseket és tükröződő felületűeket – ezerféle variáció létezik, amelyeknek a kerek forma az egyetlen közös nevezője. Figyeljük csak meg, hogyan viseli kerek napszemüvegét például Cara Delevigne!

Ha a topmodellek stílusából merítünk ihletet, az is rögtön szembetűnő lehet, hogy míg az öltözékük rendszerint letisztult, egyszerű alapdarabokból áll – mint amilyen egy szűk farmer és egy fekete felső –, addig a kiegészítők, táskák, cipők, ékszerek és napszemüvegek terén bátran bevállalják a meghökkentő kreációkat is. Érdemes ezt is eltanulnunk tőlük, hiszen egy-egy feltűnő kiegészítővel egyedivé tehetjük saját stílusunkat, s ezek az emlékezetes darabok akár a védjegyeinkké is válhatnak.

A mi világsztárunk, Palvin Barbara is ezt vallja: szívesen visel a hétköznapokon is izgalmasabb modelleket, egy fotózáson pedig akár egy szív formájú napszemüveget is szemrebbenés nélkül magára ölt. Egy-egy különlegesebb alkalomra mi is bátran nyúljunk ilyen extra fazonokhoz!

Képek forrása:

Miranda Kerr: http://img2.timeinc.net/people/i/2013/stylewatch/blog/130729/miranda-kerr-600x450.jpg

Lily Aldridge: http://www.amoequipage.com.br/wp-content/uploads/2013/06/lily_aldridge_new_york_03.jpg

Kate Upton: http://www.x17video.com/lowres/kupton041814.jpg

Cara Delevigne: http://www.janmarcel.com/wp-content/uploads/2013/08/jan-marcel-blog-cara-delevingne-campaign-katie-grand-hogan-sunglasses.jpg

Palvin Barbi: http://static.maximumwallhd.com/en/wallpapers/girls/124624-barbara-palvin-cheveux-chatain-claire-hearts-sunglasses-hungarian-model-sexy-420x262.jpg