„A divat változik, a stílus örök” – szól Coco Chanel örökérvényű mondása. Mint a ruhadarabok és kiegészítők esetében, a szemüveget illetően is érdemes elfelejteni az aktuális trendeket és inkább egy olyan darabot keresni, ami stílusos és igazán hozzád illik.

A választást az ízlésen és az egyéniségen kívül bizony olyan adottságok is befolyásolják, mint az arcforma – nem mindegy ugyanis, hogy a keret kiemeli az előnyös vonásokat, vagy éppen ellenkezőleg: felerősíti a kevésbé hangsúlyozandó részeket.


A legszerencsésebb helyzet ezúttal is az ovális arcformájúaké: ha te is ilyen vagy, bátran válogass a keretek között és dönts az egyéniségedhez leginkább illő darab mellett, hiszen bármilyen fazon jól fog állni. Egyedül a túlságosan kicsi vagy eltúlzottan nagyméretű keretekkel vigyázz, mert ezek elvesznek az arc karakteréből és megbontják a természetes szimmetriáját.

A kerek arcúaknak viszont már némi körültekintés szükséges. Nekik mindenképpen szögletes, geometrikus formavilágú szemüveget tanácsos választani, amely szépen ellenpontozza a kerekded vonalakat, és kontrasztot, valamint erősebb karaktert kölcsönöz.

A hosszúkás arcforma első pillantásra akár oválisnak is tűnhet, azonban annál nyújtottabb, így némi optikai szélesítésre van szükség. Ez jól megoldható a méretesebb, kerek formájú szemüvegekkel. A keret szélén, vagy a száron található dekorációk, minták ugyancsak szélesítenek, ezért az ilyen darabokat kifejezetten a hosszúkás arcúaknak találták ki.

A fordított háromszög formájú – azaz szív alakú – arcforma rendkívül nőies, ám sokszor kihívást jelent a keskeny, csúcsos áll elkendőzése. A szemüveg ráadásul az arc felső, szélesebb harmadára tereli a figyelmet, ezért talán e típusnak van a legnehezebb dolga a megfelelő keret kiválasztásakor. Amennyiben te is ebbe a táborba tartozol, furcsa módon az a jó megoldás, ha „rájátszol” az adottságaidra, azaz egy hangsúlyos, ívelt formájú szemüveggel kifejezetten vonzod a tekinteteket. Ha szép a szemed, feltétlenül próbáld ki!
Ha azonban nem vagy ilyen bátor és inkább korrigálnád a természetes arcformádat, keresgélj az olyan fazonok között, amelyeknek az alja kiszélesedik. Jó hír, hogy a Ray-Ban klasszikus és örökké stílusos Aviator napszemüvegmodelljét szinte neked találták ki!

A szögletes, illetve kiugró arccsonttal rendelkező – ún. gyémántformájú – arcúak legfőbb dolga, hogy lágyítsák a vonásaikat. Erre a legalkalmasabbak a keret nélküli, szinte láthatatlan szemüvegek, vagy esetleg egy finoman ívelt, leheletvékony kerettel rendelkező, macskaszem formájú fazon.

A Vision Express kínálatában minden esetre és minden formára megtalálod a legjobb keretet!