Az év legszikrázóbb időszakában minden a csillogásról szól: karácsonykor viseljünk ragyogó szemüvegeket, amelyek az ünnepi öltözék csodás kiegészítői lehetnek.

Valljuk be: minden nő vonzódik a csillogáshoz és a csillogó tárgyakhoz – ki jobban, ki kevésbé, ki nyíltan, ki pedig csak titokban. A karácsony az az ünnep, amikor viszont mindannyiunkból előbújik a ragyogás iránti vágy. Ha ilyenkor is szeretnénk stílusosak maradni, tegyük mindezt visszafogottan, és csupán egy-egy szikrázó darabbal dobjuk fel a minden alkalomra bevethető kis fekete ruhánkat. A szemüveg csodás kiegészítő, s ha egy szép, csillogó keretes, vagy finoman díszített modellt választunk, szinte nem is lesz szükségünk más ékszerre.

Kép forrása: http://farm8.staticflickr.com/7017/6509737915_a4f25855b4_b.jpg

Ragyogó aranyak

Ne gondoljuk, hogy az aranykeretes szemüveg divatjamúlt és túl konzervatív darab! Aranyszínben ma már nem csupán vékony fémkereteket lehet találni az üzletek polcain: a tervezők minden elképzelhető formában és anyagból álmodtak már különleges esti viseletnek szánt szemüvegeket.

Kép forrása: http://2.bp.blogspot.com/-fFNrvK6l03s/UMEZkUXVGtI/AAAAAAAA6s8/dXjCKSGy65Y/s1600/php3J7FijPM.jpg

A merészebbek választhatnak egy feltűnő, már-már ékszernek minősülő darabot a csillámostól, az áttört aranycsipkés verzióig. Ha az ilyen darabokra vágyik a szívünk, az ünnep jó alkalom, hogy kipróbáljuk, azt azonban vegyük figyelembe, hogy egy ennyire hangsúlyos keret nem tűr meg maga mellett más, hasonlóan „fajsúlyos” kiegészítőt, illetve túl harsány, színekben tobzódó sminket.

Ha inkább a visszafogott eleganciára szavazunk, akkor maradjunk meg a diszkrét csillogásnál és válasszuk a klasszikus, vékony fémkeretet, ezúttal aranyban. Ez esetben a formákba vihetünk némi frissességet, ha nem a megszokott szögletes fazon mellett döntünk.

Kép forrása: http://www.spoerrioptik.ch/website/var/tmp/image-thumbnails/0/1587/thumb__auto_572bc11dac49c09f1461c3b8a84488a0/lindberg_9570a_rgb.jpeg

Fémes ezüstök

Az ezüst keretek gyönyörűen illenek a hidegen szikrázó téli színvilágba, és jeges csillogást adnak megjelenésünknek. Ha vigyázunk az arányokra, és olyan darabot választunk, amelynek csak a szára ezüstös, garantáltan stílusosak leszünk. A keret nélküli, illetve a vékony keretes modellekhez ráadásul bátrabban is sminkelhetünk. A szikrázó keretekhez nagyszerűen passzol a fekete, füstös szemfestés.

Kép forrása: http://www.eyetopian.com/photos/lindbergprecious/l4.png

Szikrázó díszítések

Az igazán extravagáns hölgyek ne fogják ennyire vissza magukat: az ő ünnepi kedvenceik minden bizonnyal a ragyogó kristályokkal és kövekkel gazdagon díszített csodaszemüvegek lesznek. Ezeket a figyelemfelkeltő darabokat azonban tudni kell viselni, és mindenképp letisztult, sima fekete öltözékkel kell társítani, különben könnyen közönségessé válhatnak. Azt sem árt figyelembe venni, hogy ez a stílus csak az igazán szépen megmunkált, osztályon felüli minőségű anyagokból készült keretek esetében mutat jól, az olcsó, strasszokkal telerakott változatok lehetnek bármilyen csillogóak, inkább csak harsányak maradnak, de semmiképp sem elegánsak.

Kép forrása: http://www.eyeglasses-123.com/images/2015/Cartier-Panther-semirimmed-gold.jpg

A legtöbben ennyire nem vagyunk bevállalósak – és persze a pénztárcánk sem engedi meg, hogy drágakövekkel kirakott luxusszemüveget vásároljunk -, így számunkra inkább egy finoman díszített szárú darab lesz a tökéletes megoldás, amiben büszkén pompázhatunk az ünnepek alatt.