Ha csak egyetlen napszemüvegformát kellene kiemelni az idei nyári kavalkádból, akkor az mindenképpen a kerek fazon lenne. E vidám napszemüvegek reneszánszukat élik – ám nem mindegy, hogyan és mivel viseljük!

Itt az idő, hogy egy kis pihenőre küldjük a tokjaikba eddigi napszemüvegeinket és felkapjuk helyettük a szezon sztárját: a kerek fazont! A bohókás, nosztalgikus kerek napszemüvegek kihagyhatatlanok a nők nyári gardróbjából, így nem árt megismerkedni a lehetőségekkel, illetve a forma viselésének főbb szabályaival.

Forrás: https://img0.etsystatic.com/062/1/6289756/il_570xN.765758418_mnes.jpg

Újrakerekítve

A kerek forma évtizedek óta jelen van a napszemüvegdivatban, rendszeres visszatérőként tulajdonképpen már a klasszikusok között is kivívta a helyet magának. Nem lenne azonban olyan népszerű, ha nem tudna időről-időre egy apró változással megújulni.

Az idei szezon kerek napszemüvegeinél a legszembetűnőbb újítás, hogy a megszokottnál is nagyobbak, s így csatlakoznak az egyébként is erős „oversize”-trend darabjaihoz. Emellett megfigyelhetjük azt is, hogy keretük sokkal inkább elegáns – sőt, némelyik akár futurisztikusnak is nevezhető –, és kevéssé emlékeztetnek a hatvanas-hetvenes évek hippi stílusú napszemüvegeire. 

Forrás: https://cdnb.lystit.com/photos/2012/05/07/elizabeth-and-james-gold-oversized-round-interchangeable-rimless-sunglasses-product-2-3454202-211886783_large_flex.jpeg

Akiknek a legjobban áll

Ahogyan arról korábban már volt szó, a megfelelő fazon kiválasztásához tanácsos figyelembe venni az arcformát. A kerek napszemüveg – bármennyire is divatos – nem áll jól mindenkinek, de néhány trükkel azért megoldható, hogy senki ne maradjon ki a trendből.

Az ovális arcformájú hölgyek ezúttal is előnyben vannak, hiszen rajtuk szinte minden, így a kerek napszemüveg is remekül mutat. A másik nyertes a szögletes arcforma, mert ennél hatásosan érvényesül az „ellentétek vonzzák egymást” törvénye.

Forrás: http://nlyscandinavia.scene7.com/is/image/nlyscandinavia/271585-0023_1?$productpage_slider_desktop$&cropN=0.02,0,0.955,1

Azok se csüggedjenek azonban, akiket kerek vagy szív alakú arcformával áldott meg a természet: nekik ugyan nem javasolt sem a nagyméretű, sem pedig a szabályos kerek fazon, ám annyit „csalhatnak”, hogy egy diszkrétebb, tojásdad formát választanak. A kerek archoz emellett nagyszerűen passzolnak a különleges, geometrikus alakzatú napszemüvegek: a bátrabb, feltűnést kedvelő hölgyek nyugodtan válasszanak egy extravagáns, sokszögletű darabot!

Retró sikk

A kerek fazon telitalálat, ha szeretnénk megfűszerezni a megjelenésünket valamivel, ami egyszerre sikkes és vidám. Természetesen a retrós, fesztiválózós hangulathoz is illik: a modern hippilányok tobzódhatnak a ragyogóan színes lencsékkel felszerelt változatok között.

A legnagyobb csavar az idei divatban mégis az, ha a nagyméretű, kerek napszemüveget kifejezetten elegáns öltözékkel párosítjuk. Meglepő és stílusos kiegészítője lehet egy karcsúsított, szépen szabott ruhának, vagy blúz-sort párosnak, magas sarkú cipővel vagy szandállal, és lazán feltűzött konttyal. 

Forrás: http://myfashavenue.com/wp-content/uploads/2014/07/369a08a1c5aadcabff8e2486993e164d.jpg

Rendhagyó keretek

Mivel a kerek fazon már önmagában is látványos, nem igényel különösebb díszítést. A tervezők azonban megtalálták a módját, hogy kreativitást vigyenek ebbe a trendbe is: a kerek napszemüvegek kerete idén különösen változatos, készülhet csillogó fémből, vastag, áttetsző műanyagból, sőt, több anyag kombinációjából is. Színek és minták terén is megtalálunk szinte mindent, az állatmintáktól a pasztellszíneken keresztül a kéttónusú ombre keretekig.

Forrás: https://cdn.shopify.com/s/files/1/0193/6253/products/art_style_love_9408_wht_blk_1024x1024.jpg?v=1430424776

Mivel a választék óriási, biztosan megtaláljuk mi is a nyárra azt a tökéletes kiegészítőt, amellyel a megjelenésünk igazán kerek lesz!