A hírességek utolérhetetlenek a legújabb trendek szerinti öltözködésben, érdemes hát ellesni tőlük, milyen napszemüveget válasszunk az idei szezonra és hogyan viseljük azt.

Amikor inspirációt keresünk egy kis stílusfrissítéshez, gyakran a sztárok fotóinál kötünk ki, ami nem is csoda, hiszen ők azok, akik azonnal magukra öltik a legfrissebb divat szerinti ruhákat. A hírességek egyik kedvenc kiegészítője a napszemüveg, amelynek viselésében, valljuk be, utánozhatatlanok: mindig, mindenhol hordják a szezon ikonikus darabjait, elrejtőznek mögéjük vagy éppen feltűnést keltenek bennük. Mi most mégis megpróbáljuk, ha nem is lemásolni a sztáros sikket, de ellesni néhány stílustrükköt. Következzen öt hasznos tipp, egyenesen a hírességektől!

Bújócska

A hatalmas, fél arcot betakaró, oversize napszemüvegek alapdarabok a sztárok gardróbjában, hiszen elég egyszerűen csak felkapni, s máris "eltűnhetnek" a kiváncsi tekintetek elől. Nekünk, hétköznapi embereknek ugyan nincs szükségünk ilyen varázseszközre, mégis érdemes kipróbálni ezt a trendet. A túlméretezett napszemüvegek kényelmesek, s nem csupán a szemet, de az arc nagy részét is óvják a napsugaraktól. Viszont vegyük figyelembe, hogy elsősorban a fiatal lányoknak állnak jól. A középkorú és idősebb hölgyeknek körültekintően kell választaniuk, és meg kell tanulniuk viselni ezeket a nagyméretű napszemüvegeket, ha nem akarnak mesterkélt külsőt.

Így kerek a világ

Az idén is tomboló vintage-őrület természetesen a napszemüvegek világát is meghódította. Látványos, markáns megnyilvánulása az íves, cicás vonalvezetés, illetve a teljesen kerek fazon. Ha ki akarunk tűnni a tömegből, a hírességekhez hasonlóan válasszuk ez utóbbit! A kerek formájú napszemüvegek jól kombinálhatók, és remekül illenek majd a nyári fesztiválozós ruhatárba is.

A laza az új sikkes

A kényelem és a lazaság ma már nem jelent slamposságot, sőt, egyenesen sikk lett így öltözködni. Gondoljunk csak az újabban mindenhez és mindenhová megengedett edzőcipőkre! A "hétvégi" külsőhöz leginkább az egyszerű, díszítésektől mentes, időtlen fazonú, fekete napszemüvegek passzolnak. Aki kedveli a komfortos öltözködést, feltétlenül egészítse ki kényelmes ruhatárát egy éjfekete darabbal, s nem csak divatos lesz, de élvezheti annak praktikumát is, hogy a semmit nem láttattó napszemüveg mögé még szemsmink sem szükséges...

Színes keretben

Ha nem elrejtőzni, hanem éppen ellenkezőleg, feltűnni szeretnénk, mutassuk meg mindenkinek a legtrendibb arcunkat egy vidám, színes keretű napszemüvegben! A ragyogó színek jókedvre derítenek, s ahogyan arról korábban már szó volt, segítségükkel személyiségünket vagy pillanatnyi hangulatunkat is kifejezhetjük.

A kevésbé harsány árnyalatú keretek az elegánsabb ruhatárba is beilleszhetőek, tanuljunk a sztároktól e téren is!

Találjuk meg a minket jellemző darabot

Sok híresség - noha minden lehetősége megvan rá - nem ül fel a divat szédítő hullámvasútjára, hanem stylistok segítségével igyekszik megtalálni a saját stílusát, amihez aztán trendektől függetlenül ragaszkodik. Ez a legokosabb tipp, amit elleshetünk tőlük: próbáljuk mi is megtalálni a saját kulcsdarabjainkat, köztük azt az ikonikus napszemüvegfazont, ami aztán hosszú éveken át elkísér és ránk jellemzővé válik.

Ehhez keresgéljünk az olyan klasszikus, időtlen fazonok között, mint a pilótaszemüveg, azaz az aviator, a fekete wayfarer, a félig fémkeretes clubmaster, az Audrey Hepburn-féle nagy, kerek forma, vagy az örök retró macskaszem. Ha megvan a kedvenc, hordjuk bátran mi is mindig, minden alkalmomra, ahogyan a sztárok teszik!

Képek forrása:

http://www.shefinds.com/files/2014/07/CelebSunglasses-598x340.jpg

http://media.tumblr.com/tumblr_lfkbyePaHE1qfv0zv.jpg

http://www.myframesaver.co.uk/wp/wp-content/uploads/sites/3/2014/10/beyonce-round-sunglasses-4.jpg

http://www.styloentertainment.com/wp-content/uploads/2015/03/celebrity-Sunglasses-for-Women-pics.jpg

http://www.eonline.com/eol_images/Entire_Site/201361/rs_1024x759-130701175559-1024.RedFrames.ms.070113.jpg

https://hannahchoeyefashion.files.wordpress.com/2013/02/jolieg.jpg