A két, eltérő színt egybeolvasztó ombre divat már jó ideje kitört a fodrászszalonokból, és elindult világhódító útjára. Nézzük most meg, milyen hatást tett a szemüvegdivatra!

Három éve kitűnő örömmel fogadtuk a színátmenettel játszó ombre hajdivatot, hiszen természetességet, bohémságot és könnyedséget ígért. (Maga az ombré szó egyébként francia eredetű, jelentése árnyékos.) Üdítően frissnek hatottak a csodálatos hajkoronák, melyek a fejtetőn még sötét mogyoróbarnában tündököltek, a tincsek alján pedig már napszítta szőkében játszottak. Az ombre divat nem csak a kifutókon és a fodrászszalonokon söpört végig, de számos más területre is sikeresen tört be: megjelentek az ombre ruhák, az ombre kiegészítők, az ombre manikür, az ombre lakberendezési tárgyak, és a sort még hosszan folytathatnánk.

Kép forrása: http://www.smaragdoptika.hu/assets/images/cms/large/img-023ce4de1c221c7f3c001fa5bfff0367.jpg

Szerencsére a szemüvegipar designerei is felfigyeltek az új trendre, és egyre másra jelentek meg a nagy márkák kínálatában a színátmenetes keretek. Az ombre keretek nagy előnye, hogy úgy tudnak egy kis vidámságot és bohémséget csempészni a megjelenésünkbe, hogy közben nem válnak hivalkodóvá vagy tolakodóvá. Olyan színek között is keresgélhetünk, melyeket önmagában talán túlzásnak éreznénk, de ha egy visszafogottabb tónus tompítja a harsányságot, csodás összhatás érhető el! Persze egy elegáns, fekete szemüveg szigorúságán is sokat old egy halvány átmenet a keret alján.

Kép forrása: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/a2/c8/9e/a2c89e8f97eb19be4dee1cd9d0326a24.jpg

Frizurában és szemüvegkeretben is jól állhat tehát a színátmenet, de kettőt akár össze is kombinálhatjuk! Egy mélybarna, szinte feketébe hajló hajszín laza konttyal és hosszabb frufruval, alatta pedig egy mogyoróbarnából induló, és egészen halvány bézsbe hajló szemüvegkeret kombinációja a teljes arcon futtatja végig az ombre hatást, nem is akármilyen végeredménnyel.

Kép forrása: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/3d/2e/85/3d2e85bee9397cc422bd81ee16889217.jpg

De az urakról se feledkezzünk meg! Bátran kísérletezhetnek ők is a színátmenetes modellekkel, így oldva fel az egyhangú fekete, barna és szürke keretek dominanciáját, pont annyi lazasággal dobva fel az outfitjüket, amit még a szigorúbb, üzleti világ divatja is megenged.

Kép forrása: http://static.zennioptical.com/images/product/28/63/286315_lg.jpg

Mivel az ombre már egy ideje velünk van, már látszanak azok az irányok is, melyek felé továbbléphet a színátmenetes trend. Egyes gyártók a kéttónusú megoldásokat már inkább három színre cserélik, a finom átmenetek helyett határozott váltásokkal az egyes egységek között. Más tervezők inkább ismét a frizura-trendekből merítenek ihletet, melyek az ombre után a finomabb átmenetek és a természetesebb hatásra való törekvés jeleit mutatják. Kíváncsian várjuk hát a sombre és balayage szemüvegkeretek megjelenését is – mi vevők lennénk mindkettőre! 

Kép forrása: http://www.coastal.com/thelook/wp-uploads/2015/04/Derek-Cardigan-Wonder-Years-7485.jpg