Nem elehet elégszer ismételni, hogy kerüljük az áruházakban kapható, kétes minőségű tucat-szemüvegeket, napszemüvegeket, és válasszunk helyettük jó minőségű darabokat az optikákban, még ha olykor úgy tűnik, hogy kicsit mélyebben kell a zsebünkbe nyúlnunk. 

De mi a helyzet, ha tetemesebb összeget szánnánk a következő szemüvegünkre vagy napszemüvegünkre? Mondjuk egy autó árát. Vagy egy balatoni nyaralóét. Esetleg egy luxusjachtét. Természetesen erre is van megoldás – lássuk hát a világ legdrágább modelljeit!

Mivel ebben a kategóriában már csak úgy sorakoznak a különböző drágakő-díszítések, kevesebb a visszafogottabb, férfiasabb darab. Ezek közé tartozik listám 5. helyezettje, mely az autógyártó Bentley és a luxus szemüvegekben utazó Estede együttműködésének gyümölcse. Az eredmény: lapított pilóta-forma kézzel készült keretben, platina, arany és fehérarany felhasználásával, színenként összesen 100 darabban, potom 45 ezer dollárért.

Forrás: http://www.upscalehype.com/2011/08/45000-bentley-sunglasses-by-estede/
 
Gold and Wood, azaz arany és fa, hirdeti a márkanév – ez a modelljük mégsem az említett két anyag, sokkal inkább a szemüvegkeret díszítéseként felhasznált 253 gyémánt miatt érdemelte ki a figyelmet és egyben listám negyedik helyét. A drágakövek közül ráadásul 22 kifinomult, úgynevezett „Princess cut” formájú, önmagában is ragyogó briliáns. A szárak elefántcsontból készülnek, a lencséket önálló keret nélkül rögzítik. Több száz gyémánt ide vagy oda, a Gold and Wood modellje egészen visszafogott és elképesztően elegáns. Sajnos az ára is ezzel van arányban: 55 ezer dollárért lehet a miénk. 

Forrás: http://financesonline.com/uploads/wood2.png

A Cartier-t talán senkinek nem kell bemutatni, az exkluzív Panthere, azaz Párduc sorozata azonban még a francia luxusmárka kínálatából is kiemelkedik. Az ékszerek és kiegészítők mellett szemüvegkeretünkön is megjelenhet ez a fenséges nagyvad, nem is akárhogy: a 18 karátos fehérarany száron fekvő párducot 561 gyémánt és 645 kék zafír alkotja, a kismacskákhoz illő fonalgombolyag helyett pedig ragyogó ékkövekből álló labdáért nyúl. A csodálatos Panthere-t 159 ezer dollárért szelídíthetjük magunkhoz. 

 
Forrás: http://static9.therichestimages.com/cdn/864/864/90/cw/wp-content/uploads/2013/12/4.png
 
A Dolce & Gabbana sosem a visszafogottságáról volt híres, de aki a luxusmezőnyből is ki szeretne tűnni, nem árt, ha kimaxolja a feltűnősdit. Pontosan erre való a DG2027B napszemüveg modell is, melynek szárain a márkanév betűi apró gyémántok sorával vannak kirakva. A márka dicsfénye több mint 380 ezer dollárért ragyoghatja be a viselőjét, akit csak az gondolat hozhat némiképp zavarba, hogy ha még egy családi autó árát hozzácsapta volna, övé lehetne a leglegleg. Reméljük, azért néhány pohár Dom Pérignonnal feldolgozható lehet a trauma.

 
Forrás: http://fastlifeluxury.com/wp-content/uploads/2014/06/LUX2.jpg
 
408 ezer dollár, azaz közel 100 millió forint. Ennyit kérnek a többek között Gwyneth Paltrow és Tom Jones által is körberajongott svájci luxusmárka, a Chopard legelőkelőbb napszemüvegéért. 51 darab négykarátos gyémánt ékesíti ezt az extra-size modellt, melyhez 60 grammnyi 24 karátos aranyat is felhasználtak. A Jewel Sunglasses, vagyis ékszer-napszemüveg a jelenleg kapható legdrágább napszemüveg, melyet a luxus szemüvegek egyik legelismertebb gyártója, a De Rigo Vision készített a svájciak számára.

 
Forrás: http://yostatus.com/wp-content/uploads/2013/08/chopard-jewel-sunglasses-3.jpg
 
Hölgyeim, irány a lottózó!