Romantikus, nőies, könnyed, praktikus – a hajfonatok reneszánszukat élik. Lássuk, milyen szemüvegeket viseljenek a modern Heidik!

A repkedő, fonott copfokról hosszú ideig azt gondoltuk, hogy a helyes, fürtös kislányok kedvenc hajviselete, ám az utóbbi egy-két évben hihetetlen népszerűségűvé vált a hajfonás a fiatal nők körében is. Az egyszerűbb fonásokat bárki elsajátíthatja, a bonyolultabb hajköltemények megalkotása azonban már komoly gyakorlást, sok kísérletezést igényel – cserébe azonban már-már művészi szintű frizurákat alkothat, aki kellő kézügyességgel és türelemmel rendelkezik hozzá. Az interneten számtalan hasznos videót és képes útmutatót találhatunk a legkülönfélébb fonástechnikákról és formákról, arról azonban ritkábban esik szó, milyen kiegészítők illenek az egyes fonott frizurákhoz. Lássunk most néhány előnyös fonat-szemüveg párost!

Kép forrása: http://www.barefootblonde.com/wp-content/uploads/2015/02/0R2A99281.jpg

Laza copfok

A lágyan leomló, nőiesen romantikus fonatok filigrán, feminin keretekért kiáltanának – ám legyünk merészek és kiszámíthatatlanok az igazán hatásos megjelenés kedvéért! Az „olyan-mintha-éppen-kibomlana” stílusú, laza frizurához párosítsunk extravagáns, oversize kereteket. Annak érdekében, hogy a szemüveg minél jobban érvényesülhessen, próbáljuk ki a féloldalas fonatokat. Ezek a copfok könnyen elkészíthetőek, nem igényelnek kézügyességet és mivel oldalt fonjuk őket, még segítőtárs sem kell hozzájuk.

Kép forrása: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/72/26/08/7226080807e9812ab7364b65e5f75461.jpg

Fonott koszorú

Óriási trend a fonott hajkoszorú, amely alkothat „hajpántot” (ekkor a haj többi része kibontva marad), vagy teljes fonatot a fej körül. Elkészítése már nagyobb gyakorlatot igényel, az alapokhoz pedig meg kell tanulni a francia fonás csínját-bínját. Szerencsére ehhez is rengeteg videós útmutatót, tutorialt találhatunk, amelyek szépen végigvezetnek az egyes lépéseken.

Ehhez a frizurához tökéletesen passzol a macskaszem formájú szemüveg, amely még finomabbá és kecsesebbé varázsolja viselőjének amúgy is ultranőies megjelenését.

Kép forrása: http://www.wgsn.com/blogs/wp-content/uploads/2011/09/Retro-Looks-London-New-York-Fashion-Week-6-680x1024.jpg

Vagány minifonatok

Bár a fonott copfok divatjában most a dús, tömött és laza változatok kerültek előtérbe, ne feledkezzünk el az afro-fonásról sem! Aki ilyen minifonatokat visel, egészen biztosan trendektől függetlenül ragaszkodik feltűnően látványos hajkoronájához.

Azt gondolhatjuk, egy ilyen frizura már nem bír el több extravaganciát, ám mégis azt javaslom, a raszta-lányok igenis vaduljanak! Nem feltétlenül a formák, sokkal inkább a színek terén érdemes játékosságot vinni a megjelenésbe: jöhetnek az élénk színű, sárga, zöld, piros keretek és szemüvegszárak. Nyáron ezek a darabok kifejezetten trendik voltak, ám az őszi-téli szürkeség idején sem kell tőlük megválni – a repkedő minicopfokhoz bátran viselhetőek.

Kép forrása: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/2a/e6/f5/2ae6f52997a8edd1b92940a79ea3907a.jpg