Előbb-utóbb eljön az az idő, amikor mi, nők, szívesen letagadnánk néhány évet a korunkból. Ilyenkor aztán próbálkozunk fiatalító kozmetikumokkal, előnyös szabású ruhákkal, de közben ne feledkezzünk meg egy fontos kiegészítőről: a szemüvegről!

Egy jól megválasztott kerettel ugyanis simán nyerhetünk néhány évet az öregedés ellen vívott harcban. Íme, néhány hasznos tipp, mit próbálj ki!

1. Világos és színes!

Felejtsd el a feketét! Bár nagyon divatos, és tényleg sok mindenhez megy, tedd most félre a fekete keretet. Válassz világosabb, vagy színes keretet, vagy akár a kettőt együtt. A pasztellszínű kereteket neked találták ki. Próbálkozhatsz a teljesen színtelen műanyag kerettel, púderrózsaszínnel, a bézs különböző árnyalataival, vagy akár a szürkékkel. Felfrissítik az arcodat, és kevésbé látszanak majd a szemed alatti karikák.

Kép forrása: http://a5.files.cupcakesandcashmere.com/image/upload/c_fit,cs_srgb,dpr_1.0,q_80,w_620/MTMwMDM3OTA0NDgyMjg5Njc0.jpg

2. Finomítsd a szögletest!

Ha inkább szögletesek, szigorúbbak a vonásaid, akkor itt az ideje, hogy lágyíts rajtuk egy kerekdedebb, finomabb szemüvegkerettel. A négyszögletes lencséjű szemüvegek gyakran „titkárnősek” lesznek, főleg ha még a keretük is vastagabb. Ha szimpatikus a vastag keret, akkor válassz kerekebb fazont, és tartózkodj az éles sarkoktól.

Kép forrása: http://zena.blic.rs/data/images/2014/10/09/16/72760_profimedia0087604676_630x0.jpg?ver=1412867809

3. Keretezd a szemed!

Sokan azt gondolják, hogy a keretnélküli szemüvegek minden esetben fiatalítanak, a látványosabb keretek pedig öregítenek. Ilyesmit természetesen nem lehet feketén-fehéren kijelenteni, úgyhogy a legjobb, ha több fazont felpróbálsz, amikor szemüveget választasz. Arra mindenképp figyelj oda, hogy a szemed körüli szarkalábak – ha már megjelentek – ne legyenek még feltűnőbbek, ellenben hangsúlyozd a szemed, például egy a szemszíneddel harmonizáló kerettel.

Kép forrása: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/ad/70/d4/ad70d46f2f170bb00fa9014fba521394.jpg

3. Légy játékos!

Próbálj ki valami olyan fazont, amilyet eddig sosem viseltél! Mindig csak a megszokott, nagyon hasonló darabokhoz nyúlsz? Ha épp most akarsz szemüveget vásárolni, légy bátrabb, és viselj valami mást, vagy legalább próbáld fel! A változás már önmagában fiatalabbnak, vagányabbnak fog mutatni.

Kép forrása: http://s2.favim.com/orig/141003/beauty-cute-geek-glasses-Favim.com-2121602.jpg

4. Csak nőiesen!

Próbáld ki a cicaszem-formájú szemüveget! Nagyon nőies, különleges és ugyanakkor finoman elegáns keret, ami szintén rengeteg különböző formában elérhető, a visszafogottól az extrémig. Próbálgass, kísérletezz és találd meg a neked valót. Nyugodtan választhatsz most már olyan keretet is, amit ékszerként tudsz viselni, amelynek díszesebb a kialakítása, a szára. Természetesen ilyenkor nagyon figyelj oda a többi kiegészítőre, nehogy a végén túlzásba ess.

Kép forrása: http://i1196.photobucket.com/albums/aa419/lefashion/LEFASHIONBLOGCHICFRAMESLOOKMATICIPADAIRGIVEAWAYSTYLEMEROMY1.jpg