Bár most még inkább a kánikulával küzdünk, pikk-pakk nyakunkon az ősz, és vele az új divatkollekciók és -trendek. Lássuk hát, milyen szemüveg- és napszemüvegmodellekkel rukkoltak elő a nagy divatházak!

Van, akinek megváltás lesz, és van, aki szomorúan búcsúzik majd a nyár néha melengető, néha perzselő sugaraitól, de néhány nap múlva bizony beköszönt majd az ősz, a naptár szerint legalábbis. Az új évszakban pedig friss, új szelek fújnak majd a divat terén is. Ahogy a modellek végigvonulnak a kifutón, úgy rajzolódnak ki az új trendek, és persze nem csak a ruhák, hanem a kiegészítők és a szemüvegek, napszemüvegek terén is. Nézzük, mire számíthatunk a legnagyobb divatházak bemutatói, valamint a divatszakértők előrejelzései alapján!
 
Kép forrása: https://bonocle.files.wordpress.com/2014/10/3.jpg 
 
Egyszerűen sikkes
 
Hűvös, nyugodt, visszafogott – csak semmi cicoma! Ez lesz a négy meghatározó trend egyike az ősszel. A szemüvegek terén ez a stílus, az egyszerű, vékony fémkeretes, klasszikus formájú, a ’90-es évek minimalizmusát megidéző modellekkel jelenik meg.
 
Kép forrása: http://www.visiofactory.com/img/p/2/4/6/9/3/24693.jpg 
 
Modern retró
 
A második nagy irányzat a ’60-as évek színes, szabad, játékos hangulatát ötvözi modern, kissé szigorúbb vonásokkal. Nézzük csak például ezt az igazán kontrasztos Dior modellt, ahogy a klasszikus, teknőcmintás szár körbefogja a szár felé csúcsosodó, és emiatt jellegzetes formájú, jégkék, foncsorozott lencséket!
Kép forrása: http://4.bp.blogspot.com/-sO0qnN5Uu40/VbPRKjDDHDI/AAAAAAAAZV8/3BP8qxJu3yQ/s1600/christian-dior-accf15-16%2B%25281%2529.jpg
 
Cuki, mégis dögös
 
A Chanel, Dolce & Gabbana és a Prada kifutóit is szinte ellepték a pasztell pinkben pompázó, kislányos, egyszer merész, máskor szinte iskolás összeállítások. Ez a színvilág lesz a meghatározó a szemüvegek és napszemüvegek terén is. Ez a feltűnő, mégsem túl extravagáns Prada modell például könnyen lehet a naposabb, őszi napok sztárja!
 
Kép forrása: https://lh3.googleusercontent.com/-B-A6pT3NUP0/VacqzuHO33I/AAAAAAAAZU0/baTc-kXdgA8/s640/blogger-image--263084309.jpg
 
Bohém luxus
 
Fátyolszerű, könnyed ruhák, sok-sok arany, vagy épp patchwork nyomatok? A ’70-es évek inspirálta eklektikus irányzatba sok minden belefér. A keretek színeikben már lehetnek visszafogottabbak, vagy akár átlátszóak is, de az oversize hatás kötelező elem!
 
Kép forrása: http://www.clearlycontacts.ca/thelook/wp-uploads/2015/01/kamdhillon-hero-3.jpg 
 
Ha esetleg nem ismernél magadra a négy meghatározó őszi trend egyikében sem, akkor se aggódj. A legfontosabb, hogy önmagaddal legyél összhangban, és alakítsd úgy a stílusodat és a gardróbodat, hogy az felvillantson valamit a személyiségedből is – a kifutók trendjei elég, ha csak inspirációul szolgálnak mindehhez.