Megérkeztek a hosszabb nappalok, a melegebb idő és a szikrázó napsütés, és ez csak egy dolgot jelenthet: elérkeztünk az esküvőszezonhoz! Jönnek a kerti partikkal egybekötött, szolid esküvők, az asztalon táncolós, vidéki lagzik, a hangulatos vízparti ceremóniák. 

Kissé régimódi gondolkodást sejtet, ha azt gondoljuk, hogy egy esküvőn nem illik napszemüveget viselni, de persze bizonyos szabályokat ebben az esetben is érdemes betartanunk.

Abban mindenki egyetért, hogy a napszemüveg öltöztet, így ma már nemcsak a táskánknak vagy cipőnknek kell passzolni az alkalomra választott öltözékünkhöz, de az adott eseményre – így egy esküvőre is – a napszemüveg kiválasztása is gondos előkészületeket igényel.

Zárt helyen (főképpen a templomban) ne viseljük, egy napsütéses szabadtéri ceremónián azonban semmi akadálya. Arra figyeljünk, hogy a napszemüveg stílusa illeszkedjen az alkalomhoz, vagyis a túl sportos vagy színes, fényvisszaverő lencséjű napszemüveg szigorúan divatbakinak számít egy menyegzőn.

Nemcsak a vendégsereg, de manapság már a jegyespár is viselhet napszemüveget, ha nem is a szertartáson, de a partin vagy egy kötetlenebb fotózáson mindenképpen. Divatba jött a menyasszonyi szemüveg is: a boldog ara ebben az esetben egy stílusos, többnyire fehér keretes napszemüveget visel. Ehhez alkalmazkodva a koszorúslányok vagy a menyasszony barátnői is bátran viselhetnek napszemüveget, célszerű azonban más színt választaniuk.

Ne felejtsük, a napszemüvegek nemcsak divatos kiegészítők, de a szemünk védelmére is szolgálnak, így ha tehetjük, válasszunk megfelelő UV védelemmel ellátott lencséjű verziókat.