Az őszi-téli kiegészítők sztárjai a sapkák, amelyek ezerféle változatban kaphatók, s a jó hír, hogy nem csupán finoman melegítenek, de minden eddiginél divatosabbak is. Fokozzuk tovább a hatást egy hozzá illő szemüveggel!

Az egyre csípősebbé váló őszi napokon is jól esik a fejet-fület kellemesen melegítő fejfedő. Szerencsére a kötött „beanie”-k, a sikkesen franciás barettek és a széles karimájú kalapok egyaránt trendik, így mindenki megtalálhatja a stílusához, hangulatához – és a hőmérséklethez – leginkább illő darabot. További bónusz, hogy a sapkák-kalapok igencsak kedvelik a szemüvegek társaságát: e két kiegészítő együtt verhetetlen párost alkot az idei őszi-téli szezonban. Lássunk most néhány tippet a legjobb kombinációkra!

Kép forrása: http://farm9.staticflickr.com/8501/8289523937_a9f6a2e67b_o.jpg

Bohó sikk

A túlméretezett fedora kalapokat a szertelen, játékos, hippi stílusú lányoknak találták ki. Ezek a darabok persze inkább látványosak, mint praktikusak, de kit érdekel a funkció, ha a figyelem középpontjába kerülhetünk?

Kép forrása: http://36.media.tumblr.com/023218289e34793e1a12a8a1b360dd24/tumblr_mstbjkPcEM1sft7a5o3_400.jpg

A bohókás stílushoz szinte kínálja magát az összes retró fazonú szemüveg, a cicásan ívelttől a vastag keretes darabokig. Minél kisebb a kalapunk karimája, annál feltűnőbb lehet a szemüvegfazonunk! A széles karimájú hippikalapokhoz viszont válasszunk kerek, vékony fémkeretes Lennon-szemüveget.

Nagyvilági elegancia

Nincs, ami jobban melegítene a hidegben, mint egy szőrmekucsma. A kozák stílusú kucsmák természetesen ma már bárki számára elérhetőek műszőrméből is, s így az állatvédők sem szólhatnak egy rossz szót sem. E nagyméretű, önmagában is szemet vonzó kiegészítő nagyvilági hatása még jobban kihangsúlyozható, ha feltűnően szép sminkkel, és egy vadóc, állatmintás szemüvegkerettel kombináljuk. Ha ennyire nem vagyunk merészek, akkor válasszunk egy finoman ívelt formavilágú, visszafogottabb árnyalatú keretet – így hirdessük, hogy tudatában vagyunk: különleges szőrme fejfedőnk már önmagában is statement darab.

Kép forrása: http://40.media.tumblr.com/d5d35bfca8c00c71c34126df7777f459/tumblr_myg7jpt0Nx1rrns0oo1_540.jpg

Apropó, visszafogottság: az elegancia nem annyira nagyvilági, mint inkább bájos képviselője a franciás barett, avagy baszk sapka. A párizsi sikk jegyében párosítsunk hozzá rendkívül nőies szemüvegeket, a macskaszem formától a vékony keretes, kerek fazonig.

Sportos minimalizmus

A sima kötött, fiús sapka, vagyis a „beanie” fazon még mindig stabilan tartja magát a divatban. A sportos lányok elengedhetetlen kiegészítőjét továbbra is kibontott hajjal, óriási pulóverrel és szűk farmerral viselik leginkább, ám érdemes néha egy kicsit vagányabban kombinálni és például bevetni egy szépen szabott gyapjúkabáthoz, testre simuló fekete ruhához és finom bőrcsizmához.
E minimalista sapkafazonhoz tökéletesen passzolnak a letisztult formavilágú, díszítetlen, fekete keretes darabok és bármelyik hipszter-szemüveg.

Kép forrása: https://scstylecaster.files.wordpress.com/2014/12/ff380bc3b0af975d9f80e168098a5b4e.jpg

A sportos vonal másik népszerű fazonja a vastag kötésű sísapka. Egy hatalmas pompommal a tetején ellenállhatatlanul aranyos, vidámságot visz a szürke ősz végi és téli napokba. Játékossága még tovább hangsúlyozható egy kerek formájú szemüveggel. Ha pedig kisüt az ősz végi nap, vegyünk fel hozzá egy látványos, oversize napszemüveget, és olyanok leszünk, akár egy St. Moritz-ban síelő világsztár.

Idén ősszel és télen használjuk ki és élvezzük, hogy szemüvegesek vagyunk, mert a sapka-szemüveg páros a legmenőbb trend!