Édesszájúnak lenni nem bűn – főleg, ha a hatása nem a hasunkon, hanem a sütik, fagylaltok és cukorkák színeinek köszönhetően a ruhatárunkon látszik meg. Még tart a nyár, viseljünk hát édesen színes szemüvegkereteket és napszemüvegeket!

Eper, csoki, vanília, citrom – nyáron minden más évszaknál jobban kívánjuk a finom édességeket, akár egy hűs desszert, akár egy nagy jégkrémkehely formájában. És éppen ugyanígy ki vagyunk éhezve az édességek vidám színpompájára: a forró napokon boldogan viseljük magunkon a tiszta, élénk színeket és a kiegészítők terén is bátrabban nyúlunk a harsányabb darabok felé. Miért ne tennénk ugyanígy, ha szemüvegkeretről vagy napszemüvegről van szó? Úgyhogy mondd, mi a kedvenc desszerted és megmondom, mit viselj!

A kép forrása: http://www.thecoolhour.com/wp-content/uploads/2012/06/TropicalSqueeze-pg07.jpg

Szemüvegkeretek

Ha igazán vidám szemüvegkereteket keresek, akkor hamarosan a macaronok üdítő színeinek látványa ugrik be. A falatnyi francia édességhez hasonló pasztellszínekben pompázó szemüvegkereteket könnyedén találhatunk a kínálatban. Ezeket az árnyalatokat leginkább a romantikus stílust kedvelő, nőies, bájos fiatal nőkön tudnám elképzelni – akik valóban macaront majszolgatva ülnek egy hangulatos, franciás kávézó teraszán…

A kép forrása: http://i.mdel.net/i/db/2011/12/72933/72933-800w.jpg

A bogyós gyümölcsök szezonjának kellős közepén valósággal tobzódhatunk a meggyes, cseresznyés, ribizlis szedres, és még ki tudja, hányféle finomsággal készülő süteményekben és tortákban. Ezeknek a színei a világospirostól a gazdag mélybordóig terjednek, s nagyon szépen mutatnak egy-egy ultranőies szemüvegkeret árnyalataként is. Ha e gyümölcsök ízéhez hasonlóan egy kis üdítő fanyarságot akarunk adni az egyébként lágy megjelenésünkhöz, dobjuk fel szettünket egy piros vagy bordó szemüvegkerettel. Pont olyan ennivalóak leszünk, mint egy meggyespite!

A kép forrása: http://cdn-img.instyle.com/sites/default/files/styles/428xflex/public/images/2014/GALLERY/120914-celebs-in-glasses-5-567_0.jpg?itok=-29cY-Ek

Ne feledkezzünk el a csokoládérajongókról sem, sőt, ha színekről és ízekről beszélünk, ide sorolnám a karamell selymes világát is. Amennyire imádjuk a könnyű, krémes, csokoládés vagy karamellás desszerteket, olyan szeretnivalóak a bármihez passzoló, s így sokoldalúan kihasználható, barna árnyalatú keretek. Ezekből igazán széles a választék, így semmi nem állhat az útjában annak, hogy megtaláljuk a személyiségünkhöz leginkább illő csokoládé- vagy karamellbarna példányt.

A kép forrása: http://farm9.staticflickr.com/8081/8304071363_2e42eecd96_b.jpg

Napszemüvegek

A napszemüvegek terén még több lehetőség áll nyitva a fagylalt- és cukorkafüggő édesszájúak előtt, hiszen az idei trend igencsak gazdag az élénk színű variációkban. A bohókás fiatal lányok valósággal dúskálhatnak a citromsárga, limezöld, almapiros darabok között. Így könnyű lesz a kedvenc fagylaltunkhoz öltözni…

A kép forrása: http://41.media.tumblr.com/d7e19658fb89df2c0cd711be4e7b2911/tumblr_mkzuu3zvSJ1qf8h1mo1_1280.jpg

A csokoládébarna persze nem csupán a szemüvegkeretek, hanem a napszemüvegek között is szinte alapszínnek számít – a klasszikus fazonokból egészen biztosan találunk ebben az árnyalatban készült darabot. Csokoládéhívőként mindenképpen kötelező kedvenc édességünk színében beszerezni egyet, de akkor is csak javasolni tudom a barnát, ha a visszafogott, kortalan stílus kedvelői vagyunk. A mélybarna ugyanis kellőképpen simulékony szín, jól illik a sportosabb és az elegáns ruhatárba is, ráadásul minden napszemüvegforma jól mutat ebben az árnyalatban.

A kép forrása: https://thechive.files.wordpress.com/2012/07/gorgeous-girl-30.jpg