A piros klasszikus, figyelemfelhívó, szenvedélyes, merész. Megannyi arca van e színnek, éppen ezért minden nőnek, minden hangulathoz és stílushoz megtalálható a legvonzóbb vörös szemüvegkeret.

Közeleg a Mikulás, ilyenkor mindenütt piros sapkák, kabátok rímelnek a hószakállú öltözékére. A piros csodás szín: attól függően, hogy milyen mennyiségben és mennyire tiszta vagy kevert árnyalatban alkalmazzuk, ezerféle hatást érhetünk el vele.

Kép forrása: http://www.theenglishroom.biz/wp-content/uploads/2012/12/395002_10151327092942090_1132812344_n-1.jpg

Egy vörös keretes szemüveg annyira attraktív és stílusos, hogy szívem szerint minden szemüveges hölgynek azt ajánlanám, azonnal szerezzen be egyet és azután ne tartogassa a különleges alkalmakra, hanem vesse be a szürke hétköznapokon is. De hogyan válasszuk ki azt, amelyik nem csak a Mikulás szívét, de a miénket is megdobogtatja?

A merész

A piros kacér és flörtölős szín, ezért egy piros keretes szemüveggel nem lehet elbújni. Érdemes tudni, hogy élénkíti és ragyogóvá teszi az arcszínt, ezért a sápadt téli hónapokban kifejezetten jót fog tenni. Emellett persze azt sem árt szem előtt tartani, hogy egy élénkpiros, ráadásul merész formájú szemüvegkerettel azt közvetítjük magunkról, hogy "szexi vagyok, határozott és izgalmas". Tudni kell viselni, így a különösen merész darabok elsősorban az extrovertált személyiségeknek valók.

Kép forrása: http://4.bp.blogspot.com/-WYVyIgAQsBs/VIklJLxlnTI/AAAAAAAARTE/7UMqP7874Ow/s1600/super-ciccio.jpg

A bevállalós fiatal lányok ne csak színben válasszanak egy telt pirosat, de maga a keret is legyen vastag. E különleges szemüvegek annyira hangsúlyosak, hogy nem nagyon viselnek el sok kiegészítőt maguk mellett. A kontraszt jegyében e feltűnő modelleket viseljük letisztult vonalvezetésű, minimalista öltözékekhez, vagy vegyünk fel hozzá csupa feketét.

Ugyancsak a merész kategóriába sorolandók az oversize keretek, amelyek már önmagukban magukra vonják a figyelmet. S ha mindezt pirosban adjuk elő, akkor ne csodálkozzunk, ha minden szem ránk szegeződik majd. Ehhez a változathoz sem ajánlom a sok kiegészítőt, a mintákat és a színes sminket - hagyjuk különleges szemüvegünket önállóan, igazi statement-darabként tündökölni.

A konszolidált

A visszafogottság hívei úgy is viselhetnek pirosat, hogy szinte nem is viselik: számukra éppen megfelelőek azok a keretek, amelyeknek csupán egy része - például a keret belső oldala vagy csak a szára - kap a színből, míg a nagyobb része fekete, ombre, vagy áttetsző. Egy csipetnyi pirossal is már kellemesen fűszerezhető a megjelenés.

Kép forrása: http://www.39dollarglasses.com/blog/wp-content/uploads/2010/09/Beautiful_woman_glasses.jpg

A konszolidáltak számára a másik vonzó alternatíva egy lágyabb, fáradt piros vagy egy kevésbé feltűnő sötétbordó keret lehet. Ezzel szintén úgy viselhetnek pirosat, hogy mégsem válnak személyiségükkel ellentétesen harsogóvá.

A finoman sikkes

A kifinomultan elegáns hölgyek éppen olyan gonddal választják ki az ideális árnyalatú szemüvegkeretet, mint ahogyan a leginkább passzoló színű vörös rúzst. Kedvenc ajakszínezőnk árnyalata egyébként jó támpont lehet a megfelelő piros keret megtalálásához: a rúzsválasztáshoz hasonlóan ezúttal is ügyeljünk arra, hogy a hideg (meggy, bordó) vagy a meleg (tűzpiros, pipacs, narancsvörös) árnyalatok állnak-e közelebb a típusunkhoz.  Világos bőrűek válogassanak a világospiros, míg a napbarnítottak a mélybordó keretek közül.

Kép forrása: http://41.media.tumblr.com/tumblr_lz3phicNsa1r9zndao1_500.png

A sikkes piros keret lendületesen vagy éppen lágyan ívelt, az említettek szerint megválasztott árnyalatú, és ultranőies. Fantasztikusan mutat testresimuló fekete ruhával, vagy egy ceruzaszoknyával és ropogós hófehér blúzzal. A világosszőke hölgyek vigyázzanak arra, hogy frizurájuk minél simább és visszafogottabb legyen, különben a finom sikk helyett könnyen Monroe-féle végzet asszonyává válhatnak egy tűzpiros szemüveggel. Persze, ha éppen ez a cél...